Sc Buitenboys laat ware gezicht zien en wint met 8-1

In de zaterdag derdeklasse C heeft SC Buitenboys zichzelf een uitstekende dienst bewezen.
De ploeg van Larbi Essabar versloeg Cobu Boys met maar liefst 8-1 en klom hiermee drie plaatsen op de ranglijst.

Vanaf de beginfase was Buitenboys de toonaangevende ploeg en zette de tegenstander flink onder druk. Al na twee minuten was er al een behoorlijke kans maar Jeremy van Eijsden mikte net naast. Nog geen twee minuten later was het wel raak, toen uit een hoekschop de kopbal van Rowdy Moorman raak was 1-0. Cobu Boys wilde wel maar de dadendrang van de Almeerders was erg groot en liepen de gasten herhaaldelijk achter de feiten aan. Na acht minuten werd het 2-0 door een eigen inzet en niet veel later zette Michael Buth met een schuiver Cobu Boys op een 3-0 achterstand. Hierna deden de gasten wat terug maar diverse inzetten waren geen probleem voor Buitenboys-doelman Yannick Driel. Voor de rust nog veel kansen voor de thuisclub en daar werden er nog vier van benut, eerst was het Victor Adu die scoorde en nog geen minuut later was Rowdy Moorman trefzeker 5-0. In de 35e minuut kregen de gasten een honderd procent kans maar aanvoerder Robin van den Brom zag zijn inzet fraai gestopt door Yannick Driel. Vlak voor de rust werd het nog 6-0 door Rowdy Moorman en 7-0 door Calwin Cairo.

Na de hervatting eenzelfde beeld met Buitenboys met veel meer balbezit maar liep zich vaak stuk op de stugge Cobu Boys verdediging. Uiteindelijk was het weer Rowdy Moorman die een zuivere voorzet van Michael Buth fraai afrondde 8-0. Cobu Boys kwam nu wel wat meer aan de bal maar wist diverse keren geen raad met de geboden kansen. Buitenboys zat in diezelfde fase en liet ook veel mogelijkheden onbenut. Ook hadden de gasten bij een schot van van van den Brom geen geluk want de inzet belandde op de lat. Uiteindelijk redde men nog wel de eer via Boris Bunnik maar dat had natuurlijk geen invloed meer op de wedstrijd waarin Buitenboys veruit de betere ploeg was.

Buitenboys-coach Larbi Essabar was erg tevreden over zijn ploeg. `Ik heb een Buitenboys gezien zoals we kunnen en moeten voetballen snel de bal rond laten gaan en voor het doel snel handelen wat ons zeker in de eerste helft uitstekend lukte. De tweede helft was het wat minder we zijn er nog niet maar ik heb veel vertrouwen in mijn ploeg” aldus de trainer die Buitenboys aan het einde van het seizoen verlaat.

Bijdrage: Herman de Wit.