Pijnlijke nederlaag voor Fc Almere

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich zelf weer een slechte dienst bewezen.

In een rechtstreeks duel met Koploper Victoria trok de ploeg van Sandor Augustijn met 2-1 aan het kortste eind. Victoria staat nu riant op kop en zakken de Almeerders naar de vierde plek op de ranglijst.

In het begin van dit duel was het even aftasten voor beide ploegen maar later waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Eerst was er een vrijeschop die net voorlangs ging en niet veel later kon Almere-doelman Gijs Roelofsen redding brengen. In de 25e minuut was Almere dicht bij de openingstreffer maar Douwe Willemars had te veel tijd nodig om de bal over de doellijn te werken. Het werd een vrij gelijkopgaande strijd met in de 32e minuut toch de treffer voor Victoria, Wilco de Birk wist met een strakke schuiver Gijs Roelofsen te passeren 1-0. Vijf minuten later had het alweer gelijk kunnen staan als Almeerder Willemars wat zuiverder was geweest met zijn inzet. De strijd bleef nu gelijk opgaan en kwam de rust met 1-0 ondanks mogelijkheden bij beiden partijen.

Na de hervatting een veel feller FC Almere met ook de mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Mike de Blieck had in de 48e minuut geen geluk en zag zijn inzet net voorlangs gaan. Ook werd een inzet van dezelfde De Blieck net van de lijn gehaald. Victoria herpakte zich weer en kwam knap terug maar ook hun mogelijkheden werden niet in goals omgezet mede door het goede keeperswerk van Roelofsen. Na gelang de tijd verstreek moest Almere meer druk gaan zetten wat dan ook gebeurde. Er kwamen wel wat meer mogelijkheden maar goals leverde dat voor de ploeg van Augustijn niet op. Dat zag ook aanvoerder Peter van Dongen, “Er waren kansen genoeg voor een beter resultaat maar het zat ons niet altijd mee”. De thuisclub had dat echter wel en scoorde dan ook in de 85e minuut de 2-0. Het was aanvoerder Rik Langhout van Victoria die de wedstrijd op slot gooide. FC Almere zette hierna nog eens flink aan maar verder dan een treffer van Lesley Vlieger in de 90e minuut uit een vrije schop kwamen de gasten niet. Almere-trainer Sandor Augustijn had graag de punten meegenomen,”We hebben zowel in de eerste als tweede helft de kansen gehad maar dat beetje geluk wat je dan moet hebben ontbrak en bij Victoria zat het wat meer mee, volgende week moeten we ons herstellen in de thuiswedstrijd tegen CJVV en dan mag het echt niet meer misgaan”. Aldus Augustijn.

Verslag en foto: Herman de Wit.