Nieuw gereedschap voor BMX- baan

Foto: bmx-baan

Op vrijdag 13 april om 15.00 uur is de officiële overdracht van gereedschap voor het onderhoud van de BMX-Baan op locatie. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Stichting BMX-Almere is gelegen naast het parkeerterrein van het Klein Brandt Sportpark.

Dankzij de hulp en kennis van Kees Groenestein van “Mooi zo Goed zo” is de stichting BMX Almere gerealiseerd, met kosteloze medewerking van Notaris Trip te Almere. De opslagcontainer met hekwerk, de aanleg en het praktisch meewerken van de gemeente Almere aan het idee verdient een grote pluim. Het terrein bevindt zich naast de voetbalvelden van AS’80, ideaal gelegen tussen de Muziekwijk en Kruidenwijk. Mooi zo Goed zo heeft de stichting voorzien van gereedschappen om het terrein te kunnen onderhouden.

De bedoeling is dat het freestyle gedeelte op zaterdag 23 juni zal worden geopend. Het race gedeelte is een ander verhaal, deze 300 meter lange baan zien de fietscrossers het liefst zo hard mogelijk om zo veel mogelijk snelheid te ontwikkelen, asfalt heeft hier de voorkeur. Het was alweer Mooi zo Goed zo die onze vraag begreep, doorpakte en de stichting in contact bracht met de Koninklijke Heidemaatschappij (KNHM) en 2 enthousiaste specialisten van Arcadis die een compleet en gedetailleerd projectvoorstel gaan maken waarin exact wordt omschreven wat nodig is om het hele jaar door op de baan te kunnen fietsen.

KNHM en Arcadis zijn uitstekende partners om samen mee te werken.
Voor de echte expertise op dit gebied is Tim Smit benadert, Tim is directeur van Icycle en Velosolutions Benelux en is wereldleider als het gaat om het ontwikkelen en bouwen van duurzame, kosten efficiënte, onderhoudsvrije en gebruikersvriendelijke ‘pump tracks’ voor sportieve fietsers van elk niveau en leeftijd.

Meer informatie over de BMX baan is te vinden op; Facebook: https://www.facebook.com/BMXAlmere/ Instagram: bmxalmere. Wil je meer informatie of vrijwilliger worden ? mail naar; [email protected]