Kickboksevent in Topsportcentrum was groot succes

Foto: Spike- Samuel van Leeuwen

TopSportCentrum Almere bestaat 10 jaar en met het WFL final 16 kickboksevent was het centrum geheel uitverkocht. De hele avond top-partijen met diverse Almeerse toppers in de ring.
Remy Bonjasky verloor van Melvin Manhoef in een spectaculair gevecht, veel toeschouwers waren het niet eens met de beslissing, het staat nu 3-1 voor Bonjasky, zullen deze toppers elkaar nog eens ontmoeten in de ring? Bonjasky woont en heeft zijn eigen sportschool in Almere terwijl Melvin Manhoef zijn sportschool in Hoofddorp staat.
De partij tussen Henriques Zowa (uitkomende voor Angola en inwoner van Almere en traint bij Simson Gym in Almere) en Murat Aygűn was ook spectaculair – Murat (pupil van Peter Aerts) was op voorhand de verwachte winnaar maar Zowa was het daar niet mee eens evenals veel aanwezigen met de beslissing van de jury om Murat te laten winnen. Zowa zien we graag nog eens terug.
De partij tussen Peter Sikking (Vos gym Amsterdam) en Boy Boy Martin was spectaculair – Fred Sikking won de partij, maar Boy Boy was het daar ook niet mee eens, en veel toeschouwers ook niet, deze lieten dat duidelijk blijken. Beiden brachten spektakel.
Er waren veel BN-ers aanwezig (oa de familie Kluivert – Gerard Joling – Boef – Roelvinks – Jörgen Raymann – de D66 burgemeester van Almere : Franc Weerwind en vele bekende gezichten uit de horeca wereld in vooral vak H). Er was een rode loper oa voor deze BN-ers uitgelegd, en het was vermakelijk al deze gasten binnen te zien komen.
Tarik Khbabez uitkomende voor Marokko won van Nordine Maheidinne uit Frankrijk, dit was een mooie partij, we zien beiden vechters graag nog eens in de ring.
De reus Andrei Stoica uit Roemenië (Boekarest waar goede boksers en mooie vrouwen vandaan komen) won van Sahak Parparyan uit Armenië, De ervaring van Stoica was herkenbaar, mooie match.
De pupil van Manhoef Sam Tevette (uitkomende voor Senegal) won van Raemon Welboren uit Nederland.
Iedereen binnen de budowereld weet dat Redouan Cairo van Mousid Gym uit Amsterdam Oost een grootse bokser is, maar in de partij tegen Levi Rigters moest hij de betere bekennen aan laatstgenoemde. Van beide boksers gaan we vast nog veel horen.
Fabio Kwasi won van Serkan Ozcaglayan uit Turkije (traint wel in NL)
Darryl Sichtman uit NL Almere (van Itterzon Sport te Almere) verloor van Jay Overmeer (NL)
Pietje Doorjé won van Dimitri Zafiroudis, WFL heeft in TopSportCentrum Almere een fantastisch evenement georganiseerd, Almere hoort er nu echt bij in de kickbokswereld, en een volgend toernooi is voor iedereen die van boksen of kickboksen houdt een prachtige evenement om te bezoeken.

Dat kickboxen ook voor vrouwen een geweldige sport is bleek uit de partij van Abbygail Deekman (uit Almere van sportschool Simson Gym) tegen Ilsury Hendrikse (ook Almeerse van Seconds Gym Almere), deze partij werd door Ilsury gewonnen.
Alle boksers zijn overigens afgelopen zaterdag medisch goedgekeurd.
De overgebleven acht boksers zullen binnenkort tegen elkaar vechten, waar en wanneer is op dit moment nog niet bekend. Meer informatie binnenkort op http://www.WorldFightingLeague.com

WFL heeft in TopSportCentrum Almere een fantastisch evenement neergezet, het is een mooi uitje voor de familie, catering – boksers in de ring – danseressen er om heen en ook goed zicht op de celebraties, voor elk wat wils.. En koop voor het volgende event de kaarten op tijd want gisteren was het TopSportCentrum uitverkocht. Wij houden onze lezers uiteraard ook op de hoogte.