Jeugdig Waterwijk krijgt nog een herkansing

De na-competitie wedstrijd van Waterwijk leverde weer geen overwinning op.
De ploeg van Ben Vis vecht voor lijfsbehoud voor in de derde klasse maar moest in de verlenging tegen Zwanenburg zwichten na een spectaculair duel. (1-4).

Al in de eerste minuut waren de gasten feller dan Waterwijk met gevolg dat Waterwijk behoorlijk onder druk kwam te staan. Zwanenburgspeler Justin Schouten zag een hard schot in deze fase dan ook knap gestopt door Waterwijk-doelman Tymo Harmsen. Nu kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en de jeugdige ploeg met A en B junioren zetten de tegenstander bij vlagen goed onder druk. Een vrije schop ging dan ook maar net over het doel van Zwanenburg. Ook uit een hoekschop van aanvoerder Frikri Ghoudou kon Yosef Dissi het doel niet vinden. Na bijna een half uur spelen was het dan wel raak, Giovanni van der Zaken wist de verdediging van de gasten te verschalken inclusief keeper Robin Poelstra (1-0). Nog geen twee minuten later had Tim Hollander van Zwanenburg de gelijkmaker op de schoen maar met een uitstekende reflex voorkwam Tymo Harmsen erger voor Waterwijk. Voor de rust waren er nog kansen voor Disi (Waterwijk) en Mark Mul (Zwanenburg) maar gescoord werd er niet meer.

Na de hervatting een veel feller Zwanenburg dat snel zaken wilde doen. Eerst was er schot van Ruigrok op de lat, niet veel later had Waterwijk kunnen scoren als Frikri Ghoudou sneller had gehandeld uit een solo van Yosef Dissi. Het spel bleef veelal op en neer gaan maar in de tachtigste minuut wisten de gasten middels Kevin Verhoeve toch de gelijkmaker in te schieten 1-1. Dit was ook de stand na 90 minuten. De verlenging was 10 minuten oud toen Zwanenburg de leiding nam, Tim Hollander was de maker. Waterwijk kwam de tweede verlenging goed terug en kreeg ook de mogelijkheid om langszij te komen maar de afwerking was ver onder de maat. Uiteindelijk was het Patrick Selvi en Tim Hollander die Waterwijk definitief de das om deden. Het werd een ruime overwinning voor Zwanenburg en was dat gezien de gehele wedstrijd wel verdiend maar zeker geflatteerd.

Waterwijk-coach Ben Vis was toch wel trots op z´n noodgedwongen jonge ploeg. “Ze hebben voor elke meter gestreden maar de verlenging was even te veel. Toen we de 2-2 miste was Zwanenburg even later veel koelbloediger in de afronding” aldus Vis die z´n ploeg nog eenmaal tot het uiterste wil laten gaan. A.s. zondag krijgt Waterwijk de laatste kans om derdeklasser te blijven tegen Sporting Dynamo uit Ursem. Dit duel wordt op sportpark Rie Mastenbroek gespeeld.

Meer: Almere Stad