Inschrijving Challenge Almere- Amsterdam boven verwachting

Foto: jose hourcade

Waar de inschrijvingen voor Challenge Almere-Amsterdam 2017 eerder dit jaar al storm liepen, is dat nu niet anders voor onze 2018-editie. Op dit moment hebben de eerste (bijna) 700 triatleten zich ingeschreven voor de hele of de halve triatlon die op 8 september zal plaatsvinden.

In totaal zijn er al 483 inschrijven voor de Middle Distance. Al deze triatleten duiken op 8 september dus het Weerwater in voor 1.9 kilometer zwemmen, om vervolgens 90 kilometer te fietsen en een halve marathon (21.1km) hard te lopen. Voor de Long Distance hebben we inmiddels 195 inschrijvingen binnen. Deze triatleten zwemmen 3.8 kilometer, fietsen er 180 en lopen tot slot nog een marathon (42.2km).

De inschrijving voor Challenge Almere-Amsterdam 2018 werd meteen na de editie van 2017, in september van dit jaar, geopend. Toen al stroomden de inschrijvingen binnen. Triatleten die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven, profiteerden daarbij van extra korting op het inschrijfgeld. Die kortingen gelden ook de komende maanden nog, dus vroeg inschrijven is zeker interessant. Meer informatie over de huidige tarieven is te vinden op onze website (https://www.challenge-almere.com/nl/atleten/inschrijfgeld/).

Dat we nu al, nog voor het einde van het jaar, zoveel inschrijvingen binnen hebben, laat zien dat atleten onze triatlon hoog op hun lijstje hebben staan en onderdeel willen uitmaken van het spektakel dat Challenge Almere-Amsterdam ieder jaar is. En net als tijdens de voorgaande edities zijn dat niet alleen Nederlandse triatleten, want ook nu weer hebben we al een heleboel inschrijvingen uit het buitenland ontvangen.

Op de Long Distance en Middle Distance zullen – gezamenlijk – rond de 1700 triatleten uitkomen. Op de Middle Distance is nu rond de helft van het aantal starttickets vergeven, voor de Long Distance rond de 33 procent. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier (https://www.challenge-almere.com/athletes/enter/).

Foto: José Hourcade