Forse winst voor Fc Almere vrouwen

De vrouwen van Fc Almere versloegen hekkensluiter AVV Swift met liefst 1-11

‘We bevinden ons in Amsterdam Zuid en het is prachtig weer. Het zonnetje schijnt nog wanneer de wedstrijd begint om 17:00u. De meiden van FC Almere hebben bij aanvang van de wedstrijd al goede moed, aangezien de dames van AVV Swift onderaan de lijst van concurrenten staan en er de vorige keer gewonnen was met 7-0. Dit zou dus een niet al te moeilijke wedstrijd moeten worden, maar dit moet wel nog bewezen worden. Binnen tien minuten staat het 0-2 voor FC Almere en de dames staan sterk in het veld. Plots is er een overtreding op het Almeerse helft en krijgt de tegenstander een vrije trap, die het meisje er prachtig inschiet. Net onder de lat. Het wordt 1-2. Dit is even schrikken, maar de focus blijft. Er komt een voorzet vanuit rechtsachter en die wordt erin gelopen door de spits Lisa. 1-3 en rust.

Na de pauze is de warme zon verdwenen en zet FC Almere nog meer druk. AVV Swift is van keepster gewisseld en hier spelen de Almeerse dames meteen op in. De ene doelpunt volgt na de ander. Het 100e doelpunt van het seizoen wordt bereikt door topper Britt. De wedstrijd is bijna afgelopen, maar dit weerhoudt FC Almere er niet van om even gek te doen. De linksback, Sanne, komt in het veld als spits. Als kers op de taart scoort ze in de laatste minuut nog een doelpunt. Het eindigt met 1-11. De dames van FC Almere hadden de doelpunten nodig en dit hebben ze laten blijken. We bedanken de dames van AVV Swift voor het leuke en sportieve potje voetbal in Amsterdam Zuid.

Daphne Steengraver ( speelster van het team)