Fc Almere kan weer rustig ademhalen

Foto: Fc Almere fan

KNVB: FC Almere mag trainer ontslaan
Er is een enorme opluchting bij Fc Almere. Trainer Maurice Ligeon mag worden ontslagen en het eerste team kan nu gewoon weer meedoen aan de competitie.
Dat besluit heeft de arbitragecommissie van de KNVB donderdagavond genomen. De omstreden trainer hoeft niet meer bij de club te verschijnen en krijgt een ontslagvergoeding. Het bedrag moet nog wel worden bepaald.
De populaire club in Almere Haven kampt al maanden met een onwerkbare situatie bij de selectie. Ligeon drukt te zwaar op de begroting, maar wou niet praten over een oplossing. In april van dit jaar zette FC Almere de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli nog dat de club onvoldoende gronden heeft om hem te ontslaan. De complete selectie wou niet meer onder Ligeon trainen en spelen.
Bij Fc Almere ziet de toekomst er na deze uitspraak weer goed uit. Een fan: ,We hebben er een borrel opgenomen. Dit is voor iedereen een zware periode geweest. Nu kunnen we ons weer gaan richten op voetbal.’ Ligeon was niet bereikbaar voor de media.