Fc Almere vrouwen verder in bekertoernooi

Foto: fc almere

Op deze koude dag vertrok het MO13-1 team van FC Almere naar Amsterdam voor een bekerwedstrijd tegen Geuzenveld-Middenmeer. Gelukkig was het wel zonnig, wat het iets aangenamer maakte voor de meiden.
Er waren 2 speelsters bij die nog nooit een wedstrijd gespeeld hebben dus het was even zoeken waar ze op de juiste plek stonden, maar ze deden het heel goed.
Moeizaam kwamen onze meiden op gang. Of het nu door de kou kwam of het feit dat de vakantie begonnen was? Geen idee. Het ging allemaal niet helemaal zoals we gewend zijn van onze meiden. Maar gelukkig lukte het om na ongeveer 20 minuten het eerste doelpunt te scoren….en vlak erna volgde het 2de doelpunt. Toen leken de meiden voorin weer een beetje in de flow te komen.
Er kwamen een aantal kansen los. Meerdere keren lukte het om uit te breken maar jammer genoeg ging de bal niet het doel in.
Toch lukte het om voor de pauze nog het 3de doelpunt te scoren door mooi samenspel van de meiden….
Na een toespraak van de trainer en samen te bespreken waarom het niet zo lekker ging begonnen de meiden, na de pauze, wat meer te spelen zoals we gewend zijn van ze.
Binnen 5 minuten werd er mooi in de hoek het 4de doelpunt gescoord.
Onze meiden waren sneller dan de tegenpartij dus regelmatig braken ze uit. De volgende uitbraak werd op de paal geschoten.
Meer overspel wierp weer de vruchten af.
Aan het eind werd een pass naar onze keepster overgenomen door de tegenpartij en die lukte het ondanks onze sterke verdediging en keepster te scoren in de hoek.
Einduitslag werd uiteindelijk 1-7 voor onze meiden!
Door naar de volgende ronde!
Gefeliciteerd meiden, knap werk⚽️⚽️