Fc Almere verslikt zich

FC Almere heeft in haar thuiswedstrijd tegen De Bilt geen drie punten aan dit duel over kunnen houden.

De ploeg van Sandor Augustijn bleef uiteindelijk op 2-2 steken en daar had men in Almere geen rekening gehouden.

Het werd geen onaardig duel tussen beiden teams maar in de eerste helft waren de kansen niet aan de spitsen besteed want zowel Sam Eerdmans van de gasten en Lesley Vlieger van de thuisclub waren niet in staat om de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Velen acties speelden zich op het middenveld af met vrij veel overtredingen met gele kaarten tot gevolg. Na een half uur was Jonas Delen namens De Bilt dicht bij het Almeerse doel maar Gijs Roelofsen was attent. Vlak voor de rust was ook Mike de Blieck voor Almere in kansrijke positie maar zijn inzet verdween ook net over de lat. De ruststand van 0-0 was dan ook terecht.

Na de hervatting twee ploegen die graag drie punten aan dit duel over wilde houden. Almere was de eerste twintig minuten dan ook de meest toonaangevende ploeg maar de vele mogelijkheden werden niet in goals omgezet. Zo was zowel Lesley Vlieger als Peter Van Dongen niet gelukkig met hun pogingen. Bij Almere was Barry Smits in het veld gekomen voor Douwe Willemars en kwam er wel meer tempo in de wedstrijd maar echte kansen leverde dat niet op. In de 67e minuut kreeg Almere wel een vrije schop, Peter van Dongen gaf de bal strak voor en Lesley Vlieger kon met het hoofd scoren 1-0. Almere hield nu wel het beste van het spel en maakte zelfs de 2-0 door Mike de Blieck die de bal in de kruising joeg maar arbiter Beudeker had net daarvoor een overtreding gezien en annuleerde de treffer. FC De Bilt bleef in een punt geloven en de gelijkmaker kwam er dan ook, in de 70e minuut was het Sander van de Berg die scoorde 1-1.

Het bleef hierna een duel met kansen over en weer, maar de gasten wisten in de 86e minuut uit een counter door Bobby Reijerse zowaar de 1-2 te scoren na een prima aanval over rechts. In de slotfase een zeer fanatiek FC Almere dat uiteindelijk verdiend de gelijkmaker nog kon produceren, Uit een afgeslagen aanval was het Mitchel Smit die hard en fraai de verdiende gelijkmaker inschoot. 2-2. In de slotminuten had de thuisclub nog de winst kunnen pakken maar de FC De Bilt goalie Jos de Gram voorkwam erger voor z’n ploeg.

FC Almere- trainer Sandor Augustijn was rieeel na de wedstrijd: “De eerste helft speelden we ver onder de maat met veel te veel ruimte tussen de linies, na de rust was dat beter verzorgd en waren we ook herhaaldelijk voor het doel van de tegenstander te vinden maar soms kwamen we net wat lengte te kort, uiteindelijk maakte we na de 1-2 achterstand toch nog de gelijkmaker en dat was gewoon verdiend gezien de gehele wedstrijd”.