Fc Almere trots op haar G-team

Foto: fc almere g-team

Er stond zaterdag weer een heerlijke voetbalpot op het programma. Dit keer op de velden van koploper OSC Utrecht waar het G-team van FC Almere op bezoek ging. Het team van Lars Rietbergen. “Lars is heel fanatiek. Hij staat altijd in de verdediging. Voorin komt hij eigenlijk nooit”, vertelt Lia Kroon, coördinator van het G-team.
“Lars is de fanatiekste van het stel. Hij wordt bijvoorbeeld heel boos op zichzelf als een voorzet niet aankomt. En hij is iemand die echt altijd komt trainen. In weer en wind. En altijd op het fietsje, he”, zegt Lia.

Lars kan wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De laatste tijd gaat de fietstocht door Almere namelijk iets vaker de andere kant op. Naar zijn vader. Die is ziek en krijgt daarom extra bezoekjes van zijn zoon. “Lars is namelijk niet alleen in het veld heel verantwoordelijk. Ook buiten het veld. Dan vindt hij dat zijn vader extra aandacht verdient. Terecht natuurlijk. Ik zeg dan ook altijd tegen hem als hij afbelt voor de training: je vader gaat voor. En dat vindt hij heel erg lastig, want hij wil nu eenmaal altijd trainen. Het team is ook heel hecht met elkaar. Die vragen dan waar Lars is. Gelukkig hadden we zaterdag een leuke wedstrijd. En Lars speelde weer een dijk van een wedstrijd. In de verdediging. En met de heen- en terugreis naar Utrecht heeft hij ook weer lekker kunnen bijpraten met zijn maatjes.”
FC Almere is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Lars werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Lars. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Lars was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van FC Almere.

Bron: Fc Almere G- Team ( een team dat veel meer aandacht verdiend)