Fc Almere pakt toch nog volle winst

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft in het uitduel bij JSV Nieuwegein nadat het lange tijd 2-2 had gestaan alsnog de overwinning naar zich toe getrokken.

Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-3 voor de Almeerders.

Het werd een pittig duel in Nieuwegein met de thuisclub die in eerste instantie de lakens uitdeelde. Almere-trainer Sandor Augustijn had spits Lesley Vlieger op de bank gezet en liet Nick Stots opdraven in de spits. Uiteindelijk bleek dit geen verkeerde keus.

De wedstrijd was het aankijken zeker waard met voor beiden doelen in de beginfase aardig wat kansen maar bij Almere was keeper Gijs Roelofsen weer een betrouwbaar sluitstuk en voorkwam erger. In de 8e minuut was JSV het dichts bij een treffer toen Sven Banfi zijn inzet zag gekeerd door de Almere-doelman. In de 27e minuut nam Almere het heft in handen en nam dan ook de leiding door Nick Stots die een mooie actie van Barry Smitz slim afrondde 0-1. Niet veel later kon de aanhang van de thuisclub ook juichen toen Sven Banfi een voorzet van Sam Kolsteeg fraai afrondde 1-1. De wedstrijd bleef het aankijken zeker waard en in de 34e minuut was het JSV dat toch de leiding nam. Almeerder Mitchel Smit ging in de fout en bracht de tegenstander in de zestien ten val en wees arbiter Westland terecht naar de stip. Sven Banfi voltrok het vonnis voor de thuisclub 2-1.

Na de hervatting kreeg FC Almere bij vlagen een overwicht maar kon dit vooralsnog niet in goals tot uiting laten komen. JSV was eerder bij de 3-1 dan Almere bij de 2-2. Uiteindelijk was het toch Almere dat via Nick Stots de 2-2 liet aantekenen. De thuisclub kwam echter goed terug maar steeds weer stond een Almeerder succes in de weg. Almere wisselde een kwartier voor tijd wat spelers en bracht de 18 jarige Thiago Paraiso binnen de lijnen en daar kreeg Almere-trainer Sandor Augustijn geen spijt van want in de slotfase was hij de man die zijn team naar de overwinning loodste, bij een aanval over links werd hij goed aangespeeld door Barry Smitz en liet hij de JSV-doelman Martijn Scholman volledig kansloos 2-3. JSV zette hierna nog wel een slotoffensief in maar tevergeefs en was een puntenverdeling op z’n plaats geweest. Door deze winst blijft Almere in het kielzog van Victoria dat ook haar wedstrijd won.