Fc Almere pakt fraaie winst

Op sportpark de Marken heeft FC Almere de eerste thuiszege van de competitie te pakken.

De ploeg van coach Sandor Augustijn stuurde de tegenstander met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Vanaf het begin ontstond er een open wedstrijd met kansen over en weer. De snelle buitenspelers van de gasten kwamen regelmatig langs hun directe tegenstander maar echt gevaarlijk werd het vooralsnog niet. Almere was in het eerste kwartier van de wedstrijd nog het dichtst bij een treffer maar de poging van Lesley Vlieger ging naast het doel van JSV. Aan de andere kant was Martijn Kroneman dicht bij een doelpunt maar zijn inzet was te zacht om Gijs Roelofsen te verrassen. De grootste kans was er in de 27e minuut voor Almere toen een mooie combinatie tussen Mike de Blieck en Peter van Dongen werd voorgegeven op Lesley Vlieger maar JSV-doelman Martijn Scholman stopte de inzet.

Nadat JSV wat kansen om zeep had geholpen kwamen de Almeerders uiteindelijk toch verdiend op voorsprong. De jonge Douwe Willemars kwam goed mee en kon in de 35e minuut FC Almere met een beken kopbal op 1-0 zetten. Hierna een feller JSV dat het verloren terrein snel terug wilde veroveren, een aanval over links kwam in het zestien meter gebied en Almere had alle moeite om de bal weg te werken en kon Ricardo Kolk nog maar net op de doellijn redding brengen. Tot de rust bleef de 1-0 op het scorebord staan.

In de tweede helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd met wel wat meer balbezit voor de thuisclub. Na 62 minuten drukte Almere door en knalde na goed voorbereidend werk Mike de Blieck op fraaie wijze de 2-0 in de kruising.