Fc Almere icoon Wim Marbus overleden maar herinnering blijft altijd

Foto: aos

Bij iedere club is er wel iemand die de club een warm hart toedraagt bij FC Almere was dat Wim Marbus. Hij stierf op 23 april op 72 -jarige
leeftijd.
In 1980 begon Marbus bij het toenmalige Flevo´80. In 1984 kwam hij naar SV Almere waar hij o.a. met zijn vrouw en nog meer clubmensen vanaf 1990 het Internationale jeugdtoernooi organiseerde. Marbus had het erg naar zijn zin. `Het was heerlijk om te doen om voor zoveel jeugdspelers dit te mogen organiseren natuurlijk deed ik dat niet alleen want dat ga je alleen niet redden`. Later was hij ook jeugdtrainer en deed dat met veel enthousiasme. Marbus `Gelukkig had ik m´n vrouw Anja mee want dat geluk moet je ook hebben dat je vrouw er ook achter staat, ` aldus Wim Marbus die nog niet aan stoppen denkt. Momenteel is hij teamleider van het tweede Veteranenteam van FC Almere samen met z´n maat Edward van der Weij. `Je blijft zo lekker in het voetbalwereldje betrokken want na zoveel jaar kan je dat niet meer missen`.

Toen SV Almere veranderde in FC Almere was het voor Marbus ook weer een hele uitdaging om zijn steentje bij te dragen bij de club. Toen in 2007 toenmalig manager Willem Miermans de club verliet dreigde het internationale Jeugdtoernooi ook te verdwijnen maar met voorzitter Herman Jansen ging Marbus naar de gemeente Almere om steun te krijgen wat lukte en het toernooi gewoon doorgang kon vinden. Later stapte Jansen ook op en werd in 2012 Edo Westerbeek de nieuwe voorzitter van de club uit Almere-Haven. De club bloeide weer op en er kwamen weer oude leden terug die graag nog iets wilde doen voor de club. Met de vele medewerkers is FC Almere een club die garant staat voor veel plezier in de sport en een prachtige jeugdopleiding heeft. Wim Marbus geniet nog elke week bij zijn club en dat wil hij voorlopig nog niet missen.

Foto Wim Marbus voor de prijzenkast van FC Almere met vele behaalde bekers.