Fc Almere geen koploper meer na grote nederlaag

Koploper FC Almere is in de zaterdag tweede klasse B slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft.

De ploeg van Sandor Augustijn moest in Leusden ervaren dat Roda’46 een goede dag had en Almere zeker niet. Een 4-1 nederlaag was dan ook het gevolg en volkomen verdiend. Victoria is nu de koploper (0-3 winst bij Loosdrecht) en Almere volgt nu op een punt met een duel meer gespeeld.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg men na twee minuten al een behoorlijke kans na slordig uitverdedigen bij de gasten. Almere kon maar weinig grip op de thuisploeg krijgen en kon dan ook niet voorkomen dat na vier minuten Jamal Lachkar zijn ploeg op 1-0 zette. Almere kwam hierna wel beter in de wedstrijd maar kon niet echt imponeren en moest men herhaaldelijk het initiatief aan Roda laten. In de 20e minuut dan toch een mogelijkheid voor de bezoekers toen Kevin Vermeij Lesley Vlieger vrijspeelde maar zijn inzet was veel te slap dus geen probleem voor Roda-doelman Jaap de Greef. Uiteindelijk verdubbelde de thuisploeg de voorsprong en kwam op 2-0 door Menno Majolee die Almere-doelman Gijs Roelofsen van dichtbij passeerde. Hierna een veel feller Almere dat ook wat kansen kreeg, eerst was het Nicky Baggelaar die een vrijeschop zag gestopt en ook een mogelijkheid van Lesley Vlieger ging verloren. In de 35e minuut kreeg Almere dan wel loon naar werken, Baggelaar ging op links goed door maar werd binnen de zestien onderuit gehaald. Lesley Vlieger was nu wel trefzeker en verzilverde de toegekende strafschop. 2-1. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de hervatting kwam Almere beter voor de dag maar kon Roda niet haar wil opleggen en de counters van de thuisclub waren zeer gevaarlijk maar de beste kans was in de 50e minuut voor Almere. Mike de Blieck speelde zich op rechts goed vrij en gaf zuiver voor op Douwe Willemars maar zijn kopbal trof net geen doel. Het bleef nu een spannend duel met toch wel diverse kansen voor Almere maar het zat er deze middag gewoon niet in en kon Roda in de 80e minuut via Stef Menken op 3-1 komen. Almere probeerde het nog wel maar kon geen potten meer breken en moest uiteindelijk ook nog door Jaimy Wilken de vierde treffer toestaan. Trainer/coach Sandor Augustijn constateerde dat Roda een van de beste ploegen was in deze klasse, ”Bij ons zaten te veel spelers vanmiddag niet in de wedstrijd en dan is dat dodelijk en was de winst van Roda zeker verdiend, volgende week tegen Victoria zal het anders moeten willen we niet te veel achterop raken”, aldus Augustijn.

Verslag: Herman de Wit.