Fc Almere begint na-competitie veelbelovend

De eerste wedstrijd in de na-competritie is FC Almere goed begonnen.
Bij Vitesse Dellft wist men met een 1-2 overwinning te vertrekken. Vitesse is hiermee gedegradeerd en Almere krijgt in eigen huis volgende week te maken met Victoria.
Het werd een alleraardigst duel in Delft met twee ploegen die zeer aanvallend van start gingen. Direct na de aftrap leek er een kans in de maak voor de gasten maar een harde schuiver van Thiago Paraiso ging maar net voorlangs. Ook een poging van Almeerder Lesley vlieger had zomaar in het doel kunnen verdwijnen maar ook nu net niet. Vitesse kwam echter uitstekend terug met kansen voor Maarten Boek en Rick Burgering maar Gijs Roelofsen doorzag het gevaar van de thuisclub. Aan de andere kant was Pairaso van Almere weer kansrijk maar zijn inzet werd door de lat gekeerd. Nog voor de rust raakte Ricardo Kolk geblesseerd bij Almere en werd vervangen door Boyd Plomp die zich uitstekend aanpaste. Vitesse kwam net voor de rust nog dicht bij een treffer maar ook nu was Roelofsen de overwinnaar. De rust kwam met 0-0.

Na de hervatting kreeg Almere in de 47e minuut een tegenvaller te verwerken toen een mooie aanval van Vitesse knap werd afgerond door Maarten Boek 1-0. Hierna zochten beiden teams weer volop de aanval met aardige momenten voor beiden doelen. Vitesse had pech toen een harde knal van Daan van Houten op de lat uiteen spatte. Ook een mogelijkheid van Raymond Gopal ging voor de thuisclub verloren. Hierna kwam Almere weer beter in de wedstrijd en maakte dan ook in de 76e minuut gelijk. Na een mooie combinatie vanaf het middenveld was het Peter van Dongen die beheerst de gelijkmaker inschoot.1-1. De strijd was weer helemaal open. Eerst had Vlieger van Almere een grote kans maar Vitesse zag ook De Graaf van dichtbij missen. Met nog vijf minuten te spelen viel dan toch de beslissing in dit duel. Almere kreeg een vrije schop net buiten het zestienmetergebied en Lesley Vlieger maakte nu geen fout en scoorde fraai de bevrijdende treffer voor FC Almere 1-2. Vitesse probeerde nog van alles maar deze stand veranderde niet meer. Knappe prestatie van de Almeerders die volgende week Victoria ontvangen.

Almere-trainer Sandor Augustijn was super tevreden: “de ploeg was erg gemotiveerd en vocht zich na de 1-0 achterstand knap terug, toen we vlak voor tijd de 1-2 scoorde wisten we, dat geven we niet meer weg en was de winst gezien de gehele wedstrijd ook wel verdiend”.