ASC Waterwijk MO17-1 sluit trainingsprogramma af in Portugal

Foto: ASC Waterwijk jeugdteam

Trainer Victor Pourchez van ASC Waterwijk is terecht trots op zijn MO 17-1.
Zijn boeiende verslag staat op de website van Waterwijk:

Een 5 daags trainingsprogramma waarbij plezier en beleving hoog in het vaandel stond is met winst afgesloten in een zinderende wedstrijd die alle elementen bevatte.
We werden geconfronteerd met de hoge emotionele binding die de Portugese bevolking heeft met de voetbalsport. Pamfletten hingen om en rond het stadion en de plaatselijke supporters hadden onze ochtend trainingen al gevolgd en menig weddenschap werd afgesloten. Met de plaatselijke supporters op de tribune, de Portugese muziek uit de speakers en een mascotte die er alles aan deed om ons uit het ritme te halen en de warming-up probeerde te verstoren begonnen we uiterst gedreven en geconcentreerd aan onze laatste wedstrijd.

De wedstrijden tegen Estoril (2-1) en Benfica (2-0) hadden we ondanks ons goede spel niet kunnen ombuigen in winst en we wilden deze wedstrijd meer dan graag winnen. Al snel kwamen we voor met 1-0 en viel er een last van onze schouders. Uiterst geconcentreerd wisten we de 2-0 te maken maar daar namen de speelsters van Depertivo Lisboa Aguias geen genoegen mee. De strijd werd feller en harder en ze weten de 1-2 te maken via een penalty.

Dan begint het Portugese bloed te koken langs de kant en de aanhang op de tribune vormt de 12e man voor de thuisspelende ploeg. Voor mij als trainer nu onmogelijk om mijn speelsters te coachen want ik kwam niet boven het volume van de tribune uit.

We moesten nu weer onze concentratie zien terug te pakken en hadden daar even moeite mee, zeker nadat menig elleboogje werd uitgedeeld en we fysiek moesten opschakelen. Maar dan toch de verlossende 1-3 en de tegenstander verliest hun stukje hoop op de winst. Het eindsignaal klinkt en we hebben onze tour winnend kunnen afsluiten.

Als echte gasten bedankten onze meiden met een luid applaus alle supporters en dit gebaar werd zeer gewaardeerd door alle aanwezigen. Als afsluiter zetten de meiden van Waterwijk hun muziek aan over de speaker en beginnen te dansen en te zingen op straat. Voor dat we het wisten kwamen de mensen uit de buurt en kwamen de plaatselijke jongens en meisjes van groot naar klein ons bewonderen en meedansen. Zo ontstond er een klein straatfeestje van ongeveer 2 uur lang met een goede sfeer.

De dag erna werd ik nog aangesproken door de president van de club die een dergelijk feest nog niet eerder had meegemaakt en de hele buurt sprak er nog over na hoe bijzonder het was. Naast de trainingen hebben we nog vele leuke dingen gedaan ter ontspanning.

Maar als trainer kan ik terug kijken op een onvergetelijke ervaring en ben ik trots op deze meiden. Een mooiere afsluiting van dit seizoen had ik me niet kunnen wensen.’

Victor Pourchez