Almeerse wint van Pinoke

De heren 1 van de Almeerse hockey club hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Thuis op het eigen sportpark klein brandt werd er gewonnen van Pionke met 4-2. De man of the match was Stijn Jolie met 4 goals.

1e kwart:
In het eerste kwart kregen beide ploegen een strafcorner. Pinoke mocht de eerste nemen, maar door een stop fout leverde deze corner niks op. Almeerse kreeg ook een strafcorner deze werd koelbloedig binnen geschoten door strafcornerspecialist Stijn Jolie 1-0.

2e kwart:
In het 2e kwart was Pionke sterker dit leverde ook kansen op. Zo ging een er een schot naast het goal van Youri Beck. vlak na deze kans werd het 1-1 door Lukas Sutorius die zorgde voor de gelijk maker 1-1. Hierna kregen beide ploegen nog kans op de voorsprong. Een strafcorner van Pinoke leverde niks op, in de counter kreeg Almere een kans maar het schot van Terrence Pieters ging er niet in.

De ploegen gingen met 1-1 rusten. Dit was een terechte ruststand de ploegen waren aan elkaar gewaagt en terechte ruststand.
3e kwart:

In het 3e kwart kwam Almere op voorsprong door een Stijn Jolie. De goal begon met een strafcorner die niet goed ging bij Almere. Terrance Pieters kon nog wel een schot plaatsen wat de keeper van Pionke Derek van Essen redden, In de rebound zorgde Jolie voor de 2-1. Pionke kreeg kans op de 2-2 via Marlon de Boer maar hij vond keeper Youri Beck op zijn weg.

4e Kwart:
Als snel kwam de Almeerse op een 3-1 voorsprong in het laatste kwart. Het was weer Stijn Jolie vanuit een strafcorner die er 3-1 van maakte. Vlak daarna scoorde Marlon de Boer voor Pionke en werd het 3-2 en nog spannend. Met nog een kans voor Stijn Jolie bij Almere en 2 strafcorners voor Pinoke die niks opleverde, kreeg Almere een strafcorner en scoorde Stijn Jolie de 4-2 binnen.

De Almeerse wint dus met 4-2 door 4 goals van Stijn Jolie, het was voor hem de eerste keer dat hij 4x scoorde.”Ik heb wel eens 3x gescoord maar nog nooit 4x, wel leuk dat het nu gebeurd en dat ik belangrijk ben, We hadden dit nodig zeker na vorige week uit bij SCHC waar we een 2-0 voorsprong weg geven. We gaan met een goed gevoel de winterstop in,, Aldus en lachende Jolie.

Ook Terrence Pieters vond dat het team dit nodig had.” Ja zeker na vorige week. We hebben van de week met elkaar gesproken dat als we voorstaan dat we het moeten vasthouden en niet moeten terug zakken zoals vorige week bij SCHC. Dat ging vandaag bij de 3-1 en 3-2 goed we gingen opzoek naar de 4e goal en die kwam ook nog.’