Almeerse hockey club wint twee keer

De heren van de Almeerse hockey club hebben afgelopen zaterdag in de eigen topsporthal in Almere Poort allebei hun wedstrijden gewonnen. In de ochtend werd hockeygrootmacht Kampong verslagen met 7-3, later op de dag werd ook schaerweijde aan de zegekar gebonden met 6-4.

De grote man aan de kant van Almere was Terrance Pieters die 3 goals maakte tegen Kamping en tegen schaerwijde nog eens 2. Pieters voelt zich goed” Ik voel me goed ik ben fit, zaal hockey vind ik lekkerder spelen omdat het spel spel sneller vind gaan en ook kom je vaker aan de bal,,.

Door de overwinningen staat Almere op dit moment op de 2e plek met 1 punt achter Amsterdam. Er volgen nog 2 speelrondes in de hoofdklasse zaal hockey, de Almeerse moet het in die wedstrijden doen zonder Jonas de Geus en Terrance Pieters, hun gaan vanaf aankomende donderdag mee met Oranje op oefenstage door Australie. Iets wat Pieters niet had verwacht” Ik had niet verwacht dat ik mij zou mogen melden bij Oranje, ik zat al in de voorbereiding voor Oranje in de zaal en toen opeens belde de Max Caldas de bondscoach dat ik mee mocht naar Australie. Het is jammer dat ik nu de resterende wedstrijden van de zaalcompetitie mis en dat ik als het zover komt ook de play-off wedstrijden mis, maar die trip met Oranje wil ik zeker niet missen,,. Aldus een lachende Pieters.

Verslag: Nick Assenberg

foto’s: Rien Otten