Almeerse Hockey club valt drie keer in de prijzen tijdens Sportgala 2017

Foto: sns

Op 17 januari 2018 werd voor de 28e keer het SNS sportgala gehouden in de topsporthal in Almere. Er waren dit jaar niet vier maar vijf categorieën, sportman van het jaar, sportvrouw van het jaar, sportploeg van het jaar, paralympische sporter van het jaar, sporttalent van het jaar & de nieuwe categorie sportcoach van het jaar.

Het sportgala begon met een openingswoord van Rene Peters en de uitreiking van de Ouvereaward. Deze prijs is voor een Almeerder die binnen zijn of haar sport veel betekend heeft voor Almere. Met Winnaars als Clarence Seedorf & Gregory Sedoc kent de prijs bijzondere winnaars. Dit jaar ging de prijs naar Gregor Stam de tri-atleet. Hij heeft Triathlon bekend gemaakt in niet alleen Almere maar ook in Nederland. Gregor stam reikte ook de prijs uit voor paralympische sporter. In deze categorie waren genomineerd Michaela Spaanstra (tennis), Fleur van Dam (volleybal) en Bo Kramer (rolstoelbasketbal). De prijs ging naar Bo Kramer die voor de 2e keer op rij de prijs pakte, ook vorig jaar was zij de winnaar van deze categorie.

In de categorie sportploeg van het jaar waren er 2 genomineerde die dat vorig jaar ook waren. De badmintonners van BVAlmere & De mannen van de hockey heren 1 waren beide vorig jaar ook genomineerd. De derde waren de WSV Almere Centraal zeilers. Uiteindelijk gingen de mannen van de Almeerse hockey club er met de winst van door en net als Bo Kramer prolongeerde de hockeyers ook hun titel.

De categorie sportvrouw van het jaar ging het dit jaar tussen Bianca Baak (atletiek), Lilian de Geus (windsurfen) en Desiree van Lunteren (vrouwenvoetbal). Uiteindelijk ging Europees kampioenen Desiree van Lunteren er vandoor met de winst. Zij werd eerder dit jaar ook gekozen tot sportvrouw van het jaar in Amsterdam.

Sportman van het jaar ging dit jaar tussen Peter Elzinga die vorig jaar de titel op zijn naam zetten, Jonas de Geus hockeyer die met oranje Europees kampioen werd met Oranje & Roeier Niki van Sprang. De winnaar was Jonas de Geus die er zelf niet was vanwege een trainingsstage in Australië met Oranje. Zijn moeder nam de prijs in ontvangst. Dit betekende een 2e prijs voor de hockeyers dit sportgala.

In de categorie sporttalent van het jaar waren de volgende talenten genomineerd. Stefano Brummen (turnen),Yara ten Holte (handbal) en Tristan Enaruna (basketbal). De winnaar was handbalster Yara ten Holte.

In de laatste categorie en de nieuwste sportcoach van het jaar was onder anderen Alex Verga genomineerd. De oud coach van de hockey heren die afgelopen jaar ook al een lintje kreeg had concurrentie van Cynthia Zeitz (schaatsen) en Robbert-Jan van Velzen (RTC zeilen. Het was Alex Verga die won en nog een mooie prijs op zijn lijstje kon zetten, voor de hockeyers was dit de 3e prijs op dit sportgala en daarmee de grootte winnaar van de avond.

Na afloop was Manuel Verga hockeyer bij de eerste heren team van de Almeerse super trots met de 3 prijzen,, Ik ben super trots op Jonas ik ken hem al vanaf het moment dat ik hier kwam wonen, hij is gewoon mijn maat. Dat we de prijs met het team opnieuw hebben gewonnen ben ik ook ontzettend trots op na een seizoen waarin wij ons handhaafde in de hoofdklasse, en ik ben ook ontzettend trots op mijn vader dat hij sportcoach van het jaar is geworden. Hij houdt niet zo van in de spotlights staan maar ik vind het mooi dat hij gekroond wordt voor zijn werk nu maar eerder ook met zijn lintje”.

Verslag: Nick assenberg
Foto’s: Rien Otten