Geen winst voor Fc Almere

Op sportpark De Marken werkte FC Almere zaterdag een oefenduel af tegen derde klasser VV Maarsen.

De Almeerders speelden hun eerste wedstrijd van dit seizoen terwijl de tegenstander deze middag aan de derde oefenwedstrijd begon. Het werd een leuk duel met de gasten vooral voor de rust in meer balbezit. Door doelpunten van Wesley Suister pakte Maarsen voor de rust een 0-2 voorsprong. FC Almere coach Jamal Yahiaoui gebruikte dit duel hoofdzakelijk om te kijken hoe ver zijn selectie was.

In de tweede helft tapte Almere uit een ander vaatje en moest de tegenstander ver terug. In de 65e minuut kwam dan ook de verdiende tegengoal, Lesley Vlieger trapte uit een vrije trap vanaf 20 meter loepzuiver de bal in het kruis. Hierna genoeg kansen voor Almere om tot meer goals te komen maar het bleef bij deze stand. “Ik heb veel gezien”, was de constatering van Almere-coach Jamal Yahiaoui “maar de komende weken wordt mij meer duidelijk hoe mijn selectie er voorstaat”. Ook Peter Kruithof van de Technische commissie zag dat er nog geen team stond maar zag ook dat er nog wat spelers niet aanwezig waren dus is er nog tijd genoeg om tot een sterke basis te komen aldus Kruithof die veel vertrouwen heeft dat er straks een team staat dat in de tweede klasse van zich zal laten spreken.