Waterwijk blijft in derde klasse

Het is waterwijk in de laatste wedstrijd van de na-kompetitie alsnog gelukt om het derdeklasserschap te behouden.
De ploeg van coach Ben Vis had het de eerste helft moeilijk tegen Sporting Dynamo maar herstelde zich in het tweede bedrijf en trok de winst uiteindelijk verdiend naar zich toe.

Het werd in eerste instantie een vrij gelijkopgaand duel op sportpark Rie Mastenbroek. De ploeg van Ben Vis had best wel moeite om de daden drang van de gasten een halt toe te roepen. Uiteindelijk kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en kon de jeugdige ploeg van Vis het tij wat keren. In de 8e minuut was Yosef Dissi kansrijk maar zijn poging ging over het vijandelijke doel. Hierna kansen over en weer maar de gasten konden nog voor de rust (34e minuut) de score openen. Met een afstandschot gaf Jesse Knijn Waterwijk- doelman Tymo Harmsen geen schijn kans en verdween de bal via de handen van de doelverdediger in het Waterwijk doel (0-1). Niet veel later nog een kans voor de gasten maar deze poging eindigde in het zijnet. Deze stand was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf een veel feller Waterwijk wat de gasten behoorlijk onder druk zette. Uit een hoekschop kwam Waterwijk in de 57e minuut op gelijke hoogte. Aanvoerder Frikri Ghoudou krulde de bal direct uit de hoekschop achter de verbouwereerde Dynamo doelman Cees Conijn (1-1). De wedstrijd was weer volledig open met veel spannende momenten voor beiden doelen. Zo mocht Waterwijk in de 75e minuut niet klagen toen Harmsen al gepasseerd was maar de bal toch nog van de lijn werd gehaald door z’n ploeggenoot. Aan de andere kant had Giovanni van der Zaken van Waterwijk een 100% kans maar de goalie van de gasten was de reddende engel. Drie minuten later was het dan wel raak door dezelfde van der Zaken die nu niet faalde en Waterwijk op voorsprong zette (2-1). Dynamo gooide alles op de aanval en dat brak de ploeg uiteindelijk op toen vijf minuten voor tijd weer Giovanni van der Zaken Waterwijk in veilige haven loodste en wedstrijd definitief besliste (3-1). Dynamo zette nog een keer aan maar was niet meer bij machte om nog verandering in de stand te brengen.

Waterwijk-trainer Ben Vis vond de winst zeker verdiend gezien de gehele wedstrijd,”Onze instelling gaf vanmiddag de doorslag en de doelpunten waren van een hoog gehalte. De 1-1 van Frikri direct uit een hoekschop mocht er wezen en die twee van Giovanni waren ook fraai en kwamen op het juiste moment en bracht dan ook de beslissing. Dit is een mooie afsluiting van een hectisch seizoen maar we weten wel waar we het voor gedaan hebben”. Aldus Vis die heel trots op z’n ploeg die het dit seizoen niet makkelijk had gehad.