ASC Waterwijk klimt weer op ranglijst

Het zondagteam van Waterwijk deed in de derde klasse knap werk door Roda’46 op eigen veld te verslaan.
Door deze winst klimt de ploeg weer een plaats en krijgt weer aansluiting met de middenmoot.

Roda’46 wilde graag de punten in eigen huis houden maar door de korte dekking van Waterwijk kwam de thuisclub maar niet in haar spel. Bij Waterwijk hanteerde men bij balbezit direct de lange bal op de spitsen en daar had Roda erg veel moeite mee. Er waren wel kansen voor beide partijen en Waterwijk wist er een van te benutten door Ivo de Waal 0-1. Voor de rust nog een mogelijkheid voor de thuisclub maar een doelpunt bleef uit.

Na de rust deed de thuisclub alles om de stand snel gelijk te trekken maar moest dat bekopen met een rode kaart. Met een man minder kreeg Waterwijk toch wel wat kansjes maar kwam niet tot scoren. Roda pakte de draad weer op en was veelvuldig voor het Almeerse doel te vinden maar verdedigend zat het goed in elkaar bij Waterwijk. Vlak voor tijd leek de gelijkmaker toch nog in de maak maar doelman Maikel Koelink van Waterwijk redde knap. Waterwijk hield de laatste minuten stand en gingen de punten mee naar Almere.