Fc Almere eindelijk in actie

Na een absurde periode kan Fc Almere eindelijk weer gaan voetballen
De KNVB liet afgelopen donderdag weten dat de voormalige trainer dient te vertrekken. Het was de afsluiting van een moeizame periode die de club nooit meer wil meemaken.
Zaterdag moest het eerste team voor de beker op bezoek bij Jong Holland in Alkmaar.
In de eerste helft ging het zeker niet slecht, zeker niet als je bedenkt dat de tegenstander veel verder in de voorbereiding is. Na een kwartier kon Peter van Dongen, na een goede combinatie met Nick Huizinga 0-1 scoren. Daarna nam de thuispleog het initiatief. Door een strafschop werd het 1-1. Beide teams bleven tot de rust aan elkaar gewaagd. In de tweede helft viel Almere terug vanwege een gebrek aan conditie, en dat zal niemand de spelers hebben kwalijk genomen. Lesley Vlieger wist nog wel te scoren echter dit was niet voldoende. Jong Holland ging met 3-2 terug naar de kleedkamer. Het zal waarschijnlijk niet vaak zijn voorgekomen dat Fc Almere een nederlaag zo makkelijk opnam. Er kan weer gespeeld worden en de selectie wil absoluut er een mooi jaar van gaan maken. Voor de beker zijn er nog duels tegen HSV ( Heiloo) en Fc Uitgeest. Daarna begint de fusieclub aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Victoria.