Almere krijgt mogelijk toch bouwsubsidie van Rijksoverheid

Esplanade
Foto: Gemeente Almere

Het leek er even op dat de gemeente Almere geen subsidie zou krijgen voor het bouwen van extra woningen in de stad. Toch is er positief nieuws. Sinds vorige week is bekend dat de stad weer in de race is voor bouwsubsidie.

Woningbouwimpuls

Samen met andere steden binnen de Metropoolregio Amsterdam doet Almere een beroep op de Woningbouwimpuls. De Rijksoverheid wil met de subsidieregeling van de Woningbouwimpuls het enorme woningtekort oplossen.

Eerste ronde

Almere werd tijdens de eerste ronde afgewezen voor de subsidie. Er zouden fouten zijn gemaakt bij de aanvraag. Samen met de Rijksoverheid zijn die fouten eruit gehaald. Het lijkt erop dat de gemeente nu wel in aanmerking komt voor een subsidie van onder andere de bouw van 1000 woningen in het centrum.

Meer woningen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken liet begin november weten dat de bouw van voldoende woningen topprioriteit is voor het kabinet. De minister schreef een brief over de voortgang van de versnelde woningbouw in Nederland. Almere profiteert van de plannen van het kabinet, zo blijkt. Wethouder Julius Lindenbergh van Wonen heeft eerder verheugd gereageerd op de brief. Volgens hem blijkt uit de brief dat Almere een belangrijke rol speelt in het oplossen van de woningnood.

De gemeente Dronten doet ook mee aan de Woningbouwimpuls. Die gemeente heeft op eigen initiatief een project opgegeven.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.