Wordt dood 17-jarige Cassandra eindelijk opgelost door tv- programma

Foto: wikipedia

Het nieuwe SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht brengt samen met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht. Het doel? De oude moordzaak met hulp van het publiek alsnog oplossen.
De nooit opgehelderde dood van de 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere is onderdeel van het nieuwe televisieprogramma Cold Case.
Ze verdween in de nacht van 23 op 24 maart 2007 en werd drie weken later dood teruggevonden bij de Noorderplassen. Na intensief onderzoek is nog steeds niet duidelijk wat er met haar is gebeurd. Dit is aanleiding voor de politie om nu samen met SBS te zoeken naar de waarheid.

Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht, waar ze ook iemand van het betreffende coldcaseteam interviewt. Politiewoordvoerder Bernhard Jens vertelt het verhaal terwijl het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests.

Het programma stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. En daar hebben we jou voor nodig! Je kan meehelpen aan het onderzoek door tips te geven. Lukt het nu wel om de daders te pakken te krijgen?

Cold cases

Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige delicten waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Een zaak wordt pas een cold case wanneer het als zodanig is aangemerkt door een lid van de korpsleiding en de rechercheofficier. Cold Case: Dader Gezocht is een van de middelen die de politie inzet om burgers te betrekken bij de opsporing en om potentiële getuigen te bewegen hun kennis te delen. Getuigen spelen vaak een cruciale rol en uit onderzoek blijkt dat in Nederland honderden mensen rondlopen met informatie over een cold case. Vaak dragen zij al jarenlang een groot geheim met zich mee.