Volop actie om inbraakgolf deze winter tegen te gaan

Foto: ClkerFreeVectorImages/cc-by-cc0

De gemeente Almere start met een nieuw initiatief om woninginbraken tijdens de donkere dagen tegen te gaan. Vanaf 1 december 2016 tot 5 maart 2017 zet de gemeente buurtadviseurs in.  Daarnaast krijgt iedere inwoner die in deze periode een inbraakpreventieadvies van de gemeente ontvangt, een lamp met lichtsensor cadeau. Dit initiatief wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De buurtadviseurs kijken naar inbraakgevoelige situaties. In het geval van een inbraakgevoelige situatie gaan zij in gesprek met de bewoners. Daarnaast zijn zij ook alert op verdachte situaties. De buurtadviseurs zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het logo van de gemeente en kunnen zich legitimeren.

Alle inwoners van Almere hebben de mogelijkheid om gratis inbraakpreventieadvies te vragen bij de gemeente. Inwoners die in de periode van 1 december 2016 t/m maart 2017 een inbraakpreventieadvies van de gemeente ontvangen, krijgen een lamp met een lichtsensor cadeau (op=op). Deze lamp kan zelf registreren wanneer het donker wordt en gaat vervolgens automatisch aan.

Bij het gratis inbraakpreventieadvies komt een preventieadviseur van de gemeente de woning beoordelen, waarna een preventieadvies volgt. Wanneer het hang- en sluitwerk van de woning en enkele andere punten voldoen aan de vereisten, dan kan tegen een vergoeding een certificaat Beveiligde Woning worden uitgereikt. Een afspraak voor het gratis preventieadvies kan gemaakt worden via www.almere.nl/inbraakpreventie