Snoepkunstenaar beschildert betonblokken Almere Buiten als duplostenen

Foto: Efraimstochter/cc-by-cc0

De grote grijze blokken beton op het Baltimoreplein in Almere Buiten worden niet door iedereen even mooi gevonden. De snoepkunstenaar vond het maar niets, en beschilderde de stenen als duplostenen.

De betonblokken hebben natuurlijk wel enige gelijkenis met duploblokjes. Daarom verfde de Snoepkunstenaar de blokken in uiteenlopende kleuren, en voorzag ze van een duplologo.

Politie

De “blauwe petten”, zoals de Snoepkunstenaar ze op zijn Facebookpagina noemt “dachten daar anders over en sommeerde ons om direct te stoppen”. De kunstenaar, die liever anoniem wil blijven, omdat hij soms iets illegaals doet, had geen vergunning aangevraagd bij de gemeente.

Doordat de politie de kunstenaar sommeerde op te houden met verven, zou een blok onaf blijven. Toen schoot een buurtbewoner te hulp, deze verfde het laatste stukje van het blok.

Reacties

De reacties van mensen zijn veelal positief. Ze vinden het een leuk, kleurrijk en origineel initiatief. Het Facebookbericht heeft inmiddels bijna 900 likes, en is al 55 keer gedeeld.

Zie ook: