Remy Bonjasky als politieman actief

Foto: Politie Almere Buiten Hout

Een leuke dag voor de Polite Almere Stad, K-1 Champion Remy Bonjasky loopt een dienst mee
Bonjasky, bijgenaamd The Flying Gentleman, maakte ‘pas’ op zijn achttiende kennis met de vechtsport. De in 1981 naar Nederland geĆ«migreerde Surinamer was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden.

In 2003, bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio, won hij ten overstaan van 70.000 toeschouwers de titel, hetgeen hem een bedrag opleverde van 400.000 dollar. In 2004 won Bonjasky voor de tweede maal de K-1-wereldtitel. Hij trainde tot de K-1 World GP 2005 bij Mejiro Gym en in de periode 2005 tot en met 2010 bij Vos Gym Amsterdam.
Eind juli 2007 kwam hij in het nieuws doordat hij de politie in Amsterdam kon helpen met de arrestatie van twee Britten. Deze hadden met een blaaspijp vanuit een bestelwagen scherpe ijzeren pijltjes geschoten naar willekeurige voorbijgangers. Remy Bonjasky was het laatste slachtoffer, en deze zette met een taxi de achtervolging op de bestelwagen in. Hierna belde hij de politie, waarna de daders gearresteerd werden. Bonjasky kreeg de taxikosten vergoed en een medaille van de politie en hij werd door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, tot ereburger van Amsterdam uitgeroepen. Beide Britten werden veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens meerdere delicten.