Politie kent identiteit daders diefstal met verloren creditcard

Foto: PublicDomainPictures/cc-by-cc0

Zondag 22 februari 2015 werd een Almeerder van 66 jaar slachtoffer van boeven die met zijn verloren creditcard veel geld opnamen. De politie had in deze zaak al één verdachte gearresteerd, maar was nog op zoek naar de tweede nog onbekende verdachte en vroeg het publiek daarom om tips. Nu weet de politie om wie het gaat.

Het slachtoffer deed tussen 11.00 uur en 12.00 uur boodschappen bij de supermarkt aan het Detroitpad in Almere Buiten. De volgende dag liet zijn bank weten dat ze zijn creditcard hadden geblokkeerd, omdat ze het vermoeden hadden dat er fraude mee was gepleegd. Hij ging vervolgens op zoek naar zijn portemonnee, maar kon hem niet vinden. Hij dacht dat hij zijn portemonnee verloren was bij de supermarkt of onderweg van de supermarkt naar huis.

Briefje met pincode

In zijn portemonnee zat een briefje met daarop de pincode. In dit geval had hij er een paar nummers bijgeschreven zodat je niet meteen zag wat de exacte code is, maar ze zijn er toch achter gekomen en ze hebben in totaal vier keer gepind. Dat gebeurde in Almere en in Utrecht. In totaal was bij de bank voor 450 euro met de creditcard gepind.

Verdachten

De verdachte die pinde in Almere was inmiddels gearresteerd, maar de politie zocht nog naar de jongeman die in Utrecht pinde. Inmiddels weet de politie dus ook wie deze verdachte is en heeft hem verhoord.

Bericht overgenomen van:

Zie ook: