Politie Almere helpt oudere dame met tikkende wasmachine

Foto: politie almere stad

Politie Almere Stad helpt buurvrouw en oudere dame, en krijgt te maken met tikkende wasmachine

Gisteren kregen wij de melding om te gaan naar een mevrouw op leeftijd. Een bezorgde buurtbewoonster had gebeld naar de politie omdat zij getik vanaf daar buurvrouw hoorde. Het getik was al een tijdje aan de gang en werd steeds minder hard.

Uit eerdere meldingen op dit adres bleek dat er een dame op leeftijd woonde en dat zij ziek was. Ook waren we in het verleden vaker bij dit adres geweest omdat mevrouw nog wel eens uit haar bed viel.

De buurvrouw had al bij haar aangebeld en haar proberen te bellen, maar zonder succes.

We zagen dat er een sleutelkastje aan de gevel hing. Dit gebeurt vaker bij mensen op leeftijd zodat de thuiszorg middels dit kastje de sleutel van de we woning kan pakken. Dus wij meerdere thuiszorgafdelingen gebeld, maar niemand kon ons de code van het kastje geven.

Maar we moeten toch naar binnen, en het liefst zo snel mogelijk. Gaat het goed met mevrouw? Heeft ze pijn? Leeft ze ├╝berhaupt nog? Dit soort dingen gaan er door je hoofd. Met veel geweld probeerde wij het kastje open te breken. Zonder succes.. Dan maar maatje 45 tegen de deur. Ook dit lukte niet, omdat alle sloten van de deur dicht zaten. Een sleutelboer duurt te lang.. Dan maar een ruit eruit.

Toen kwam net de buurman aanlopen en stelde voor om het kastje met zijn slijptol door te zagen! Prima idee. Zo gezegd zo gedaan en binnen een paar tellen was het kastje open.

Wij naar binnen in de woning. “Politie! Niet schrikken!” “Wie is daar??” hoorden we achterin het huis. Wij lopen door naar de achterzijde van het huis. We zien de mevrouw staan. Gelukkig, ze staat en is dus niet gevallen. “ja.. Ik krijg dit ding niet open” zegt ze met een boos gezicht. Bleek dat ze al een hele tijd bezig was om haar wasmachine open te krijgen. Daar kwam het getik vandaan.

Ook ons lukte het trouwens niet om de wasmachine open te krijgen. Maar mevrouw vertelde dat zij over een paar dagen een nieuwe wasmachine zou krijgen. Mevrouw is overgedragen aan haar eigen zorgkader.