Politie Almere Buiten Hout laat droom van vier jarige Chris uitkomen

Foto: poliite almere buiten hout

Dit is Chris, vier jaar oud, Chris woont in Almere-Buiten en is herstellende van een acute meyloide leukemie. Negen maanden na diagnose is hij nu in remissie en herstellende van de leukemie. Namens de stichting Make-A-Wish Nederland hebben de politieagenten Danielle en Wim een onvergetelijke dag bezorgd. De wens van Chris was om een keer een echte boef te vangen…..

Na een onrustige nacht wordt je wakker. Gisteren zijn de politieagenten Danielle en Wim al even langs geweest om kennis te maken en je heb je al een voerproefje gehad om boef Tom te gaan vangen. Helaas komen we erachter dat na een klein rondje in de wijk te hebben gezocht naar boef Tom dat het lastig is om een echte boef te vangen, de dag erop gaan we wel weer verder met het onderzoek naar boef Tom. Eerst nog even een bezoekje aan de brandweer van Almere-Buiten voor een super leuke rondleiding. Bedankt brandweer Almere.

Vandaag was het jouw dag, hier heb je heel lang naar uitgekeken. Negen maanden stond ons leven op zijn kop. Je bloed was ziek, heel erg ziek….. liters chemo hebben ze naar binnen gepomt, weggespoeld, met nog veel meer liters vocht, sondevoeding en medicatie. Je hebt zo veel te verduren gehad, je was de controle over je leven volledig kwijt. Hier borrelde jouw wens omhoog. Je wilde al het personeel die je fantatisch heeft geholpen, laten oppakken door de politie… en mama ook als die boos was… Je was aan het ‘boemen’ en toen je beentjes weer sterk genoeg waren, vluchtte je door de lange gangen van het ziekenhuis. Mama ik word later politieagent en dan ga ik alle boeven vangen.

later werd al snel maanden, weken en dagen. Vandaag is het zover. Vandaag ben je politieagent samen met Danielle en Wim. Jullie gaan samen boef Tom vangen, Boef Tom pikt al maanden cadeautjes uit de speelgoedwinkel, dat mag echt niet. Chris heeft geen tijd voor ontbijt en kusjes want we gaan boef Tom vangen. Om 09 uur sta je klaar in je uniform met handboeien. Je eerste blonde kuikentjeshaar glinstert in de zon. Je ziet er weer gezond uit en staat verwachtingsvol achter het raampje van de voordeur. Je hele gezicht straalt als Danielle en Wim uit de politieauto stappen, ze zijn zo lief voor jou.

Vandaag is het papa zijn beurt om mee te gaan, mama gaat met broer Daan mee in de bus. Wij zoeken in de wijk maar helaas geen enkel teken van boef Tom, totdat er een bus aan komt rijden, deze moeten we maar eens gaan controleren. Broer Daan zit ook in de bus, Chris stapt de bus in en gaat de mensen controleren die in de bus zitten, totdat hij oog in oog komt te staan met boef Tom, Chris schrikt van boef Tom. Boef Tom is een 2 meter lange stoute boef. Boef Tom rent snel de bus uit en Chris rent er meteen achteraan. Boef Tom rent de supermarkt in, samen met Danielle en Wim weten we boef Tom in te rekenen en de handboeien om te doen. Trots loop je samen met boef Tom naar buiten toe om hem in de politieauto te zetten. Hierna brengen we boef Tom over naar het politiebureau en stoppen we boef Tom in een cel. Chris geeft boef Tom nog wat eten en drinken.

Chris heeft een boef gevangen….

Als laatste mag ik nog een stukje rijden met sirenes naar vliegveld Lelystad. Hier staat een een helicopter voor mij klaar voor een te gekke rondvlucht met een helicopter. Hierna nemen we afscheid van Danielle en Wim. Ik geef Danielle en Wim een dikke knuffel en ga verder met de limousine naar Zwolle naar Dinoland. Politie Almere bedankt voor alles en tot snel.

dikke knuffels Chris.