Moordenaar wil niet terug naar tbs-kliniek

Foto: eigen archief

De moordenaar van Rene Steegmans wil niet terug naar de tbs- kliniek in Almere
Steegmans sprak in 2002 twee jongens aan die met hun scooter rakelings langs een oude vrouw scheurden op de parkeerplaats van supermarkt Jan Linders. Volgens getuigen vroeg hij om enig respect voor ouderen. De achttienjarige mannen Khalid L. en Sylvio R. richtten hun woede op Steegmans en sloegen en schopten hem meerdere malen. Omstanders die het zagen gebeuren, grepen niet in. Steegmans werd met zwaar hersenletsel opgenomen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een dag later overleed. Het slachtoffer was pas 22-jaar.

Het tweetal werd veroordeeld, Khalid L. werd als hoofddader gezien en werd veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met bevel tot dwangverpleging. Daarna kwam hij op vrije voeten. Hij moest echter terug in 2014 toen hij vernielingen aanrichtte.
Het bevalt hem blijkbaar niet in de tbs-kliniek want hij is ondergedoken. Tegenover omroep Venlo heeft hij laten weten dat hij niet terug wil. De politie zoekt hem omdat hij weigerde te verschijnen op een afspraak met de reclassering. De politie zou invallen hebben gedaan bij zijn moeder en zijn vriendin. Een familielid van Steegmans begrijpt er helemaal niets van. Tegenover een lokale radiozender verklaarde hij het vreemd te vinden dat deze dader vrij rond loopt.