Jongen met grof geweld op straat beroofd

Foto: sabine mooijweer

De Politie Almere Stad zoekt nog steeds de daders van laffe overval die op 5 mei heeft plaatsgevonden

Met een smoesje en vuistslagen hebben twee jongemannen op de Kolkgriend in Almere Haven een 17-jarige Almeerder van zijn scooter en zijn tas beroofd. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de scooter en vraagt om tips.
Het gebeurt op vrijdagmiddag 5 mei (Bevrijdingsdag) 2017 ter hoogte van de bushalte. Twee jongemannen vragen rond 15.00 uur op de Kolkgriend een vuurtje aan de 17-jarige Almeerder die daar op zijn scooter rijdt. Als het slachtoffer stopt en zijn aansteker pakt, krijgt hij een paar stompen tegen zijn hoofd. Hij verliest daardoor zijn evenwicht en valt op de grond. Eén van de straatrovers snijdt met een mes de tas van het slachtoffer los. Dan gaat het duo er met de tas en de scooter van het slachtoffer vandoor. In de tas zit onder andere de bankpas van het slachtoffer.
Pinnen met gestolen bankpas
Nog geen uur na de straatroof wordt er met de van het slachtoffer gestolen bankpas gepind. Daar zijn bewakingsbeelden van. Hett gebeurt bij de supermarkt op het ’s Hertogenboschplein. Omdat hij geen pincode heeft, kan de dief alleen via contactloos betalen aan geld komen. Hij vraagt 20 euro kasgeld bij de informatiebalie.
Nog meer bewakingsbeelden
Diezelfde jongeman was vlak daarvoor ook gefilmd terwijl hij een snackbar naast de supermarkt bezoekt. Hij is dan samen met iemand anders. Misschien was dat de andere straatrover.
Signalementen
De twee daders zijn in ieder geval blank en lichtgetint en waarschijnlijk ergens tussen 18 en de 20 jaar.
Scooter
De scooter van het slachtoffer is:
van het merk Piaggio
type Zipp
zwart van kleur.

Vragen
Kent of herkent u de pinner op de bewakingsbeelden?
Weet u misschien wie de pinnende verdachte en de andere jongen met wie hij buiten loopt zijn?
Heeft u de scooter van het slachtoffer ergens gezien of weet u misschien wie deze nu heeft of waar die nu is?
Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.