Groep probeert man van tas te beroven

Foto: Nemo/cc-by-cc0

Vier jongemannen met donkere jassen met een bontkraag proberen donderdagavond 21 mei 2015 op het Componistenpad een 24-jarige man uit Almere van zijn tasje te beroven. Drie van hen hebben donkergetinte huidskleur en één een blanke. Ze krijgen het tasje niet te pakken, maar het slachtoffer raakt wél gewond. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 27 mei 2015 van Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

De Almeerder gaat stappen in het centrum van zijn woonplaats. Hij besluit ‘s nachts rond 03.00 uur weer naar huis te gaan. Hij loopt dan van de Grote Markt in de richting van zijn huis in de Muziekwijk. Hij loopt over de Makkumbrug het Den Uylpark in en dan over het Componistenpad. Vlak voor het viaduct over de Plantsoenpoort hoort hij ineens rennende voetstappen van meerdere personen achter zich. Hij wordt beetgepakt en tegen de grond gewerkt. Het zijn vier jongemannen. Het slachtoffer slaat van zich af en raakt daarbij zijn directe belager meerdere malen in het gezicht. Het slachtoffer verweert zich ook tegen de andere drie straatrovers, maar weet niet of hij hen ook heeft geraakt.

De straatrovers proberen hem van zijn tasje te beroven, maar hij houdt dat stevig vast. De vier geven op en gaan er rennend vandoor. Ze rennen de trap van het viaduct af en verdwijnen in het Den Uylpark.

Aangezichtsletsel

Het slachtoffer is lichtgewond aan zijn gezicht. Eén van de donkergetinte straatrovers is mogelijk gewond geraakt in zijn gezicht door de klappen die hij van het slachtoffer kreeg.

Signalementen

  • vier jongemannen
  • drie met een donkergetinte huidskleur en één blanke
  • leeftijd rond de 20 jaar (alle vier)
  • droegen alle vier donkere jassen met bontkraag.

Vragen

  • Heeft u iets van deze poging tot straatroof gezien?
  • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Bericht overgenomen van:

Meer: Almere Stad