Geld gepind na babbeltruc

Foto: PublicDomainPictures/cc-by-cc0

Man doet zich voor als Ziggo medewerker en steelt mogelijk pinpassen van een bejaarde vrouw. Politie zoekt getuigen.

Woensdag 3 januari 2018 wordt rond 10.30 uur bij een 84-jarige bewoonster aan de Lange Heul aangebeld in Bussum. Er staat een man voor de deur die zich voordoet als een Ziggo medewerker. De man weet binnen te komen en wil wat zaken bespreken rond het abonnement van de vrouw. Met een smoes ontfrutseld hij de bankgegevens en de pincode van de vrouw.

Nadat de man is vertrokken voelt de bewoonster dat er iets niet klopt en komt ze er achter dat haar pinpassen zijn weggenomen. Ze belt met de bank om door te geven dat haar passen zijn gestolen en krijgt direct te horen dat er al een geldbedrag van haar rekening is gepind.
We melden dit bericht want deze oplichter kan ook in Almere of directe omgeving toeslaan.

Signalement
De man is weggereden in een kleine donkerkleurige auto in de richting van de Akkerlaan. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur van ongeveer 35 à 40 jaar oud. De man is ongeveer 1.70 lang, heeft een mager postuur en kort donkerkleurig haar. Hij droeg een donkere driekwartlange jas met een beige bontkraag en een opvallende donkerkleurige broek met witte stipjes.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart naar de babbeltruc en zoekt getuigen die meer kunnen vertellen hierover. Heeft u iets gezien? Of heeft u meer informatie? Bel dan met de politie in Bussum via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000.