De politie tast in duister om Lelystadse de Kamp, waar oa Almeerder gewond raaktte

Foto: Nemo/cc-by-cc0

Lelystad – In het onderzoek naar de twee zwaargewonden mannen op de Kamp zijn woensdag 24 juni nog twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident.

Zaterdagavond 20 juni kwam rond 23.40 de melding van twee zwaargewonde mannen op de Kamp. Enige tijd later kwam een melding van een gewonde man in een woning aan de Voorstraat. In die woning bleek niet één, maar twee mannen aanwezig te zijn, die beiden steekwonden hadden. De mannen op de Kamp bleken gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld.

Aanhoudingen

De vier werden naar een ziekenhuis gebracht en aangehouden. Eén van hen, een 25-jarige man uit Lelystad, ligt nog in een ziekenhuis. De andere drie, een 30-jarige Lelystedeling, een 28-jarige man uit Almere en een 29-jarige man uit Utrecht, zitten vast op het politiebureau. Alle vier worden vandaag, woensdag 24 juni, voorgeleid bij de rechter-commissaris die beslist of het voorarrest verlengd wordt. De 50-jarige man uit Lelystad die ook zaterdag 20 juni werd aangehouden, is heengezonden. Hij blijft verdachte.

Nieuwe aanhoudingen

De recherche startte zaterdag direct na het incident een groot onderzoek. In dat onderzoek kwamen nog twee personen naar voren die woensdag 24 juni werden aangehouden. Zij zijn mogelijk ook betrokken bij het incident.

Uw tip!

Het is nog steeds niet duidelijk wat zich precies op de Kamp heeft afgespeeld. Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die wellicht iets gezien of gehoord hebben die zaterdagavond 20 juni. Ook zoekt het onderzoeksteam getuigen die de twee mannen, die in de woning op de Voorstraat zijn aangetroffen, hebben zien lopen van de Kamp naar de Voorstraat. Vermoedelijk zijn ze door de wijk gegaan.

Alle informatie kan gedeeld worden met het onderzoeksteam via 0900-8844 of het online meldformulier. Anoniem reageren kan via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Verder is er de mogelijkheid contact te leggen met het Team Nationale Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Bericht overgenomen van:

Zie ook: