Babbeltruc waar veel mensen intrappen

Foto: ClkerFreeVectorImages/cc-by-cc0

De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als verkoopmedewerkers van bijvoorbeeld een telecombedrijf. Deze criminelen proberen zich naar binnen te praten met een mooi aanbod of het verzoek om even in de meterkast te mogen kijken.
De afgelopen weken kreeg de politie verschillende meldingen over een babbeltruc door criminelen die zich voordoen als medewerkers van bijvoorbeeld een telecombedrijf.
Dez oplichters werken in wisselende samenstellingen. Ze bellen aan bij hun slachtoffers en vertellen dat ze met een bijzonder aanbod komen dat gewoon niet te weigeren is. Ze proberen binnen te komen.

De politie geeft op Facebook het volgende advies: ‘Men zal zich altijd kunnen én moeten legitimeren, als er deur-tot-deur verkoop wordt verricht. In het geval van de ‘babbeltruc’ zal dit niet gebeuren, maar probeert men met een agressievere/dwingende manier van benaderen je op andere gedachten te brengen. Trap hier niet in en bel direct 1-1-2! Onthoud signalement, het aantal personen, een looprichting en hoe men zich verplaatst. Noteer een kenteken indien mogelijk, dit helpt ons enorm om de heterdaadkracht te vergroten.’