Almere: Bedreiging met vuurwapen, drie verdachten aangehouden

Foto: Politie Almere

Gisteren is er een bedreiging met een vuurwapen geweest in Almere. Het slachtoffer was er niet echt van onder de indruk en belde thuis direct met de politie. Vervolgens is het slachtoffer met haar man, al bellend met 112, weer naar buiten gelopen om de verdachten te zoeken. Zij zagen de verdachten vervolgens lopen in de buurt. Doordat de vrouw aan de lijn bleef, konden meerdere eenheden worden aangestuurd.

Bij het zien van de politie renden de verdachten er vandoor. Twee verdachten konden direct worden aangehouden en de derde werd later, iets verderop, door collega’s aangehouden. Het vuurwapen werd helaas niet aangetroffen.

De volgende dag, bij daglicht, werd de speurhondengeleider ingezet. Deze zocht, met de hond, in de omgeving waar het drietal was aangehouden. En ja hoor, vuurwapen gevonden!

Alle drie de verdachten ontkenden de bedreiging. Na een nachtje in de cel en geconfronteerd worden met het vuurwapen, besloot 1 van de verdachten om de waarheid te vertellen. Hij bekende dat hij het slachtoffer bedreigd had met het vuurwapen.

Het openbaar ministerie neemt de zaak in behandeling en komt later met een passende straf voor de verdachten.

De vraag van de week: is het aangetroffen vuurwapen echt of nep?