Agressieve bestuurder brengt 5-jarig zoontje in groot gevaar

Foto: eigen archief

Sommige mensen maken het wel heel bont. Een dronken man werd in de auto door de agenten van de altijd alerte post Almere Buiten Hout aangehouden. Hij werd agressief en bleek vaker dronken in de auto te rijden. Zijn zoon van 5 mocht er getuige van zijn.

Bron Politie Almere Buiten Hout:

Afgelopen nacht zagen collega’s een voertuig rijden op de Evenaar in Almere Buiten. De collega’s zagen het voertuig van links naar rechts slingeren over de rijstrook. Hierop besloten de collega’s het voertuig staande te houden om mede te controleren of de bestuurder niet teveel had gedronken.

Bij het aanspreken is de bestuurder in de eerste instantie aanspreekbaar en werkt mee aan de ademtest op straat. Daaruit blijkt dat hij teveel gedronken heeft en de collega’s vorderen hem dan ook mee te gaan naar het politiebureau voor een definitieve ademtest. Als het tot de bestuurder doordringt dat hij echt mee moet naar het politiebureau wil hij niet meer. De collega’s hebben hem uitgelegd dat hij niet meer mocht rijden en toch echt mee moest omdat de man aangehouden was voor het rijden onder invloed.

De bestuurder bleef agressief maar liep met de collega’s mee naar het dienstvoertuig. Gezien zijn agressieve houding richting de collega’s besloten zij om bij hem de handboeien aan te leggen. Dat was de druppel voor de bestuurder waardoor hij zijn arm begon los te rukken en zei dat hij niet mee zou gaan. Collega’s hebben hem uiteindelijk helaas met geweld moeten aanhouden.

De bestuurder blies op het bureau 505 ug/l en het bleek niet de eerste keer te zijn geweest dat hij reed onder invloed en niet voldeed aan een bevel/vordering.

Het ergste van dit geheel? Meneer wilde niet mee omdat zijn 5-jarige zoontje in de auto zat. Deze is overigens ondergebracht bij de bijrijder van het voertuig.