Achtervolging gestolen scooter

Foto: Politie Almere Stad

De Politie Almere Stad komt met een belangrijk bericht, twee zeer jonge scooter rijders werden opgepakt:

Gisteren kregen wij een melding om naar een school in #Kruidenwijk te gaan. Daar zouden een aantal jonge jongens op het schoolplein aan het stunten zijn op een scooter.
Toen agenten in de omgeving kwamen zagen ze de scooter rijden, met twee jongens daarop. Beide jongens leken onder de 16 jaar en konden dus niet in het bezit zijn van een rijbewijs.
Toen agenten de scooter een stopteken gaven ging het snel. De scooterrijder keerde snel en de bijrijder sprong van de scooter af en zette het op een rennen. De agenten richtte zich in eerste instantie op de bestuurder en een achtervolging met zwaailichten en sirene volgde.
Doordat de scooterrijder een pad in reed waar paaltjes stonden, ging één van de agenten te voet achter de scooter aan. De scooterrijder reed uiteindelijk een straat in die, op een brandgang na, doodlopend was. De agent in de dienstauto sloot daarom snel de brandgang af en de collega te voet rende de straat in. De scooterrijder had zich verborgen achter een busje en werd al snel vastgepakt door de rennende agent.
De scooterrijder besloot om, terwijl de agent hem vast had, gas te geven en hij bleef gas geven. De agent liet echter niet los waardoor de scooterrijder tegen een schuur aan reed en vervolgens tegen een kliko. Hierdoor kwam de scooterrijder ten val en kon de scooterrijder onder controle gebracht worden.
Uit controle bleek dat de scooter gestolen was. Tevens waren de kentekenplaten ook gestolen.
De 14 jarige jongen is aangehouden voor heling en is ingesloten voor nader onderzoek.