Aanhouding mannen met inbrekersgereedschap leidt tot ontdekking hennepplantage

Foto: Agência Brasil/cc-by-3.0 Brazil

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 mei zijn drie mannen uit Wolvega en Heerenveen aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.

Agenten gingen na een melding van een verdachte situatie die nacht rond 02.15 uur naar een woning aan de Rodinweg. Een getuige had gezien dat drie personen de woning verlieten en zich verdacht gedroegen. Agenten zagen in de omgeving van de woning een auto rijden met daarin drie personen, de signalementen bleken overeen te komen met de melding. Na controle bleek dat er verschillende inbrekerswerktuigen in de auto lagen. Het drietal (een 42-jarige man uit Wolvega en twee 33-jarige mannen uit Heerenveen) is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Vervolgens gingen agenten naar de woning. Toen zij daar aankwamen, roken zij een henneplucht. In de woning werd een henneplantage aangetroffen. De politie doet nog verder onderzoek naar de eigenaar van de hennepplantage. De hennepplantage is op een later moment ontmanteld.

Overgenomen van: