Aanhouding na achtervolging gestolen motor!

Foto: politie almere

Gisteren reden agenten over de Veluwedreef in Almere. Daar zagen zij voor het verkeerslicht een motor staan. Deze had geen kentekenplaat. Reden natuurlijk om de motor en de bestuurder te controleren. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven ging de bestuurder er vandoor.

De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid weg. Hij reed tussen twee stilstaande auto’s door het rode verkeerslicht. Hierop ontstond een achtervolging waarbij de collega’s met zwaailicht en sirene achter de motor aanreden.

De bestuurder reed Filmwijk in, een 30 kilometerzone, en reed minimaal 80 kilometer per uur door de woonwijk. Hierdoor ging hij bijna onderuit. Na een aantal bochten door de wijk reed de bestuurder zichzelf klem. Hij stapte af, liet de motor staan en rende een steeg in. Na een korte achtervolging te voet zag één van de agenten dat de bestuurder van de motor een schutting over klom. De agent trapte de deur van de schutting in en kon in de tuin de bestuurder van de motor aanhouden.

Na onderzoek bleek de motor gestolen te zijn was de bestuurder niet in het het bezit van een rijbewijs. De bestuurder zit nog vast en wordt door de recherche verhoord. Al met al een mooie aanhouding!