66-jarige man beroofd van geld na stelen creditcard

Foto: Hans/cc-by-cc0

Zondag 22 februari 2015 wordt een Almeerder van 66 jaar slachtoffer van boeven die met zijn verloren creditcard pinnen. De daders nemen veel geld op met die kaart. De politie heeft in deze zaak al één verdachte gearresteerd, maar is nog op zoek naar de nog onbekende verdachte.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 27 mei 2015 van Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

http://www.youtube.com/watch?v=x1ioDeylDKQ

Het slachtoffer doet tussen 11.00 uur en 12.00 uur boodschappen bij de supermarkt aan het Detroitpad in Almere Buiten. De volgende dag laat zijn bank weten dat ze zijn creditcard hebben geblokkeerd, omdat ze het vermoeden hebben dat er fraude mee is gepleegd. Hij gaat vervolgens op zoek naar zijn portemonnee, maar kan hem niet vinden. Hij denkt dat hij zijn portemonnee verloren is bij de supermarkt of onderweg van de supermarkt naar huis.

Briefje met pincode

In zijn portemonnee zat een briefje met daarop de pincode. In dit geval had hij er een paar nummers bijgeschreven zodat je niet meteen ziet wat de exacte code is, maar ze zijn er toch achter gekomen en ze hebben in totaal vier keer gepind. Dat gebeurde in Almere en in Utrecht. In totaal is bij de bank voor 450 euro met de creditcard gepind.

Verdachten

De verdachte die pinde in Almere is inmiddels gearresteerd, maar de politie zoekt nog naar de jongeman die in Utrecht pinde. Op bewakingsbeeld is de jongeman op de Kanaalstraat in Utrecht te zien: het is een jongeman met een lichtgetint uiterlijk in een blauwe jas.

Vragen

Herkent u deze jongeman van de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie hij is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Bericht overgenomen van: