Almere – Aanhouding na straatroof

Foto: Nemo/cc-by-cc0

Een jonge Almeerder is beroofd van zijn telefoon door een agressieve groep jongeren. De politie was er gelukkig snel bij, maar werd daarna belaagd door de groep.

Gisteren rond 20.35 uur werden politieagenten in de Stationsstraat aangesproken door een jongen die vertelde dat hij beroofd was van zijn telefoon. Bij de beroving was het slachtoffer mishandeld door de dader, waardoor hij licht letsel aan zijn gezicht had. Het slachtoffer wees de agenten op een groep jongeren, waar de verdachte tussen zou zitten. Getuigen die de beroving hadden zien gebeuren, wezen een jongen uit de groep aan die de beroving gepleegd zou hebben.

De agenten hielden de jongen, 16 jaar uit Almere, aan om hem mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Tijdens de aanhouding werden de agenten belaagd door vrienden van de verdachte, waardoor zij uiteindelijk genoodzaakt waren om hen met gepast geweld op afstand te houden. Hierna kon de verdachte worden overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek in het bezit te zijn van de telefoon van het slachtoffer.