Wordt zomertijd volgend jaar afgeschaft!!

Foto: SvenHaverbus+ZON/cc-by-sa-3.0 Unported

Er is een petitie opgestart tegen de zomertijd. Het zou ongezond zijn en weinig effect hebben op de mensen.  In de Kruidenwijk gingen zaterdagochtend een drietal mensen langs de deur om bewoners vragen de petitie te ondersteunen.

‘De zomertijd is ongezond, rond het verzetten van de klok (zeker in het voorjaar) sterven de meeste mensen. Hartaanvallen, beroertes, verkeersdoden. Zoveel doden, en waarom? Omdat we dan in de zomer een uurtje langer licht hebben. Wat overigens ook niet klopt. De klok staat alleen anders’.

Bovenstaande woorden zijn afkomstig van een kleine groep mensen die een petitie is gestart tegen de zomertijd. Henk van Breukhoven uit Almere is er ook bij betrokken.  Hij verwacht veel van de actie.  ,Zomertijd moet zo snel mogelijk weg. Het is tijdens de Duitse bezetting ingevoerd en geeft alleen maar  ellende. En de energiebesparing vanwege deze maatregel stelt helemaal niets voor.’   Hij was wel teleurgesteld over de reactie van zijn meeste buurtgenoten  ,De petitie wordt goed gesteund echter langs de deur gaan we niet meer. Mensen doen niet open of vragen of we niets anders te doen hebben.’

De petitie is te vinden bij stichting Petities Nederland