Wethouder René Peeters zorgt voor extra geld voor Jeugd-GGZ

Foto: Kendl123/cc-by-sa-3.0 Unported

In Almere, als ook in andere gebieden in Nederland, kampen Jeugd-GGZ instellingen met geldproblemen. Eerder vermeldden we al dat GGZ-instelling Max Ernst aan de bel had getrokken, omdat het geen nieuwe cliënten meer aan kon nemen. Wethouder René Peeters belooft op korte termijn met een oplossing te komen.

Sinds begin dit jaar zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de realisatie van Jeugd-GGZ. Hiervoor is binnen de gemeente Almere 8,2 miljoen euro beschikbaar gesteld. 72 instellingen helpen jongeren van dit geld.

http://twitter.com/CiskavanRijn/status/601653681877032960

Tekort

Hoe kan het dan dat de budgeten van verscheidene instellingen al op zijn? De verwachtte kosten worden berekend over 2013, legt Peeters uit. Hoewel in 2014 vond al een stijging plaats in het aantal zorgaanvragen, is er twintig procent minder geld beschikbaar gesteld. Het aantal zorgbehoevenden stijgt dus, terwijl het beschikbare budget berekend wordt over achterhaalde cijfers.

Peeters belooft extra geld te regelen voor de Jeugd-GGZ. Het is echter nog onduidelijk uit welk potje dit geld moet komen.

Zie ook: