Werkzaamheden Godendreef en Poortdreef Almere Poort

Foto: Rijkswaterstaat

In het verleden zijn de Godendreef en Poortdreef aangelegd als bouwwegen om zo Almere Poort in ontwikkeling bereikbaar te maken. In de loop der jaren is er vaak (kleinschalig) onderhoud geweest om de levensduur van beide wegen op te rekken. Door de toestand van de dreven en om uw veiligheid te waarborgen moeten deze nu echt in hun definitieve vorm worden afwerken. De gemeente is zich bewust van de overlast die dat met zich meebrengt maar vragen om uw begrip.

De werkzaamheden worden in deze periode uitgevoerd omdat het risico te groot was dat deze in de komende winter anders kapot zouden vriezen. In dat geval kan de gemeente de verkeersveiligheid van deze wegen niet meer kan garanderen. Het onderhoud aan deze wegen kon niet eerder plaatsvinden door de werkzaamheden aan de Hogering en de A6. Er is voor gekozen te werken in fases om de overlast zoveel als mogelijk te beperken. Voor elke fase zijn omleidingsroutes met bebording opgenomen die o.a. besproken zijn met de hulpverleningsdiensten.

De werkzaamheden aan de Godendreef worden uitgevoerd tussen de aansluiting met Poortdreef tot net voorbij rotonde met de Saturnussingel. Voor de Poortdreef is dat tussen de dijkopgang bij de voormalige dynamische afsluiting tot net voorbij de kruising met de Olympialaan. Op maandag 2 oktober zijn we met werkzaamheden aan de Godendreef begonnen en daarna vanaf maandag 6 november aan de Poortdreef. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 22 december 2017.

Update werkzaamheden

Vanaf 15 november is de Godendreef t/m Robert Pearystraat geopend.
De Godendreef vanaf Robert Pearystraat t/m rotonde Godendreef-Poortdreef is nog afgesloten.
Poortdreef vanaf rotonde Poortdreef-Godendreef t/m Demetrius Vikelaslaan is afgesloten.
Vrijdag 17 november is aan het einde van de dag de rotonde Poortdreef-Godendreef open.
Woensdag 22 november aan het einde van de dag is de Poortdreef van rotonde Poortdreef-Godendreef t/m de rotonde John Rossweg open.
Vanaf woensdag 6 december is de Poortdreef vanaf de rotonde John Rossweg t/m kruispunt Demetrius Vikelaslaan open.
Van 6 t/m 22 december is de Poortdreef vanaf het kruispunt met Demetrius Vikelaslaan t/m Olympialaan gesloten.