Weersverwachting tijdens de Vierdaagse

Foto: Maurits90/cc-by-2.5 Netherlands

Het is zover! Dinsdagochtend vroeg zijn de eerste wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse vertrokken. Zullen zij het een beetje droog houden?

Het ziet er niet naar uit dat de hittegolf van laatst geëvenaard wordt. In tegendeel, dinsdag lijkt zelfs een regenachtige dag te worden. De temperaturen de komende dagen lijken vrij constant te zullen zijn. Waar op dinsdag en woensdag maxima van rond de 25 graden worden verwacht, zal dit de laatste twee dagen van de Vierdaagse afnemen naar temperaturen rond de 20 graden. Het einde van de week belooft wel wat droger te zullen zijn.

Deelnemers

Deelnemers uit heel het land, en zelf vanuit het buitenland, hebben zich opgegeven voor de Vierdaagse. De wandelaars leggen variërend van hun leeftijd en geslacht een afstand van 30, 40, of 50 km af.

Ook Almeerders bevinden zich onder de wandelaars. Spoedarts chauffeur Marcel Pothuizen loopt mee voor het goede doel. Met zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse hoopt hij geld op te halen voor Stichting Haarwensen, een stichting die kinderen met een ziekte pruiken biedt gemaakt van echt haar.

Zie ook: