Weekoverzicht: Chanoeka, Paarse Vrijdag en Kerst

Bomen planten in het Lumièrepark.
Foto: Gemeente Almere (aangeleverd)

Wat gebeurde er de afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht. In dit overzicht gaat het onder andere over het Joodse feest Chanoeka, Paarse Vrijdag en een kerstuitkering voor gezinnen van de Kinderopvangtoeslagaffaire.

Wethouder Hilde van Garderen geeft startsein voor herinrichting Baltimoreplein.

Baltimoreplein

Het Centrum van Almere Buiten krijgt een nieuw gezicht. Volgens de gemeente is dat nodig voor de toekomst. “Almere Buiten Centrum is onderdeel van de aanpak Stedelijke Vernieuwing, een van de acht kernopgaves van het coalitieakkoord”, aldus de Gemeente Almere. Deze week begonnen de werkzaamheden.

Lees verder >

Getuigen gezocht

Op donderdag 3 december 2020 vond er rond 19.45 uur een overval plaats op een winkel aan de Houtstraat in Almere Haven. De politie in Almere zoekt getuigen van deze overval. Dat meldde de politie afgelopen week.

Lees verder >

Jeugdhulp

De gemeente Almere wil de jeugdzorg verbeteren door nieuwe maatregelen in te voeren. Het doel is om meer grip te krijgen op de jeugdzorg en stijgende kosten tegen te gaan.

Lees verder >

Corona

Het RIVM noemt de nieuwe weekcijfers ‘een zorgwekkende stijging’. Ten opzichte van de week ervoor is het landelijke aantal nieuwe gevallen van coronabesmettingen met 27 procent toegenomen, van 33.949 naar 43.103.

Lees verder >

Kerststol

De feestdagen staan weer voor de deur. Tijdens deze periode mag je jezelf goed verwennen. Een kerstontbijt is dan ook niet compleet zonder feeststol om van te genieten. Daarom heeft Le Perron dit jaar een tafelvullende stol gebakken in eigen bakkerij van wel 1 meter lang.

Lees verder >

Conciërge van het jaar

D66 Almere organiseert voor de achtste keer de verkiezing van de beste school-conciërge van Almere. Jaarlijks wordt deze succesvolle verkiezing gehouden om extra aandacht te geven aan deze onmisbare medewerkers op de scholen. Vanaf deze week kunnen er weer conciërges genomineerd worden.

Lees verder >

Jeugdeducatiefonds

Sinds vrijdag 11 december mag basisschool Het Spectrum in Almere zich gecertificeerd partner van het Jeugdeducatiefonds noemen. De school kan voortaan rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand.

Lees verder >

Paarse Vrijdag

Op de tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag. Dat is sinds 2010 dé dag waarop scholieren en studenten, door het dragen van de kleur paars en door activiteiten te organiseren op school, hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes, transgender personen e.a. (LHBTI+) en protesteren tegen het pesten en uitsluiten van LHBTI+-jongeren.

Lees verder >

Chanoeka

Donderdagavond is Chanoeka voor de 21ste keer in Almere gevierd. Chanoeka is een joods feest. Het feest staat ook wel bekend als ‘het feest van de lichtjes’ of inwijdingsfeest. Een verslaggever van 1Almere was erbij en maakte een reportage.

Lees verder >

Kerstuitkering Kinderopvangtoeslagaffaire

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Almere de motie over de kerstuitkering rondom de kinderopvangtoeslagaffaire besproken. Een motie van de SP. Er was brede steun voor de motie.

Lees verder >

Nieuwe bomen

De Bomenstichting bestaat dit jaar 50 jaar en om dat te vieren heeft deze landelijke organisatie een sneeuwklokjesboom (Halesia) aangeboden aan gemeente Almere. Deze week maakte de gemeente bekend dat leerlingen van de Caleidoscoop samen met wethouder Hilde van Garderen bomen hebben geplant.

Lees verder >